Черна гора и Дубровник: защо септември е най-подходящ да ги посетим

През септември времето е слънчево и топло, подходящо както за разходки, така и за плаж в топлите и кристално чисти води на Адриатическо море. Плажовете са с малко по-едър пясък в сравнение с България. Но пък това е причина водата да е прозрачна.

Едно от скритите богатства на Адриатическия бряг е гр. Будва в Черна гора.

До преди 5 години не толкова популярна дестинация, но в последно време често посещавана от много европейци. До скоро скритото съкровище на черногорци Будва и околностите предлага разнообразни възможности за прекарване на времето там. Плажове с фин пясък или каменисти девствени места, атракциони с плажни шатри, чадъри и шезлонги или безлюдни места – контрастът е на лице. В Будва има богат нощен живот, а денят може да отделите на посещение в галерия или изложба. Там всеки намира най-желаното за себе си.

На 20 км. се намира и Котор – разположен в живописен залив.

Сградите са ниски, терасите са пълни с цветя, уличките са автентични във Венециански стил. Ще чуете много легенди за произхода на името Котор, като може да изберете коя ви харесва най-много! Септември е добър период да посетите града, тъй като температурите са умерени и подходящи да се изкачите на крепостта и да сте на открито цял ден.

Есента е чудесен момент да посетите и Дубровник,

тъй като през летните месеци е пълно с туристи. Причините за големия наплив са основно две – от една страна всеки ден многолюдни круизни кораби акустират в града. Може да ги познаете от далеч – носят шапки с козирка, шалчета или други аксесоари с името на кораба и лого. Друга причина за увеличения брой туристи в Дубровник е фактът, че градът се превърна снимачна площадка на „Игра на тронове“ и „Междузвездни войни“. За истинските фенове на сериалите – в интернет има точни упътвания към малки улички и скрити места, където са снимани сцени и може да възпроизведете някоя от тях със снимка!

Но нека споменем и предимствата на Дубровник като дестинация – има голямо разнообразие от активности и развлечения. Може да посетите плажа, да се разходите с лодка или да отидете до близкия остров Локрум, впечатляващ с богатата ботаническа градина. За любителите на Средновековието и историята: може цял ден да обикаляте крепости, дворци и манастири и да не ви омръзне.

Реални и любителски снимки (някои са направени с телефон) на наши туристи от този маршрут, може да разгледате на фейсбук страницата ни ТУК.
Изгодна възможност да посетите този природен феномен ТУК.

Полезна ли е за вас тази статия? Споделете я, като натиснете някоя от иконките отдолу!