Екскурзия до Черна Гора и Дубровник

0
Тръгване от Варна, Шумен, В. Търново
От330 лв.
Тръгване от Варна, Шумен, В. Търново
От330 лв.
The tour is not available yet.

Proceed Booking

Запази в любими

Adding item to wishlist requires an account

5925
4 дни
Дати: 31.03.2019-03.04.2019
София
Дубровник

Екскурзия на ТОП цена, която включва транспорт, 3 нощувки с 3 закуски и 3 вечери. С вас ще бъде опитен екскурзовод, който ще ви разкрие тайните на Черна Гора и Хърватска. Будва и Котор ще оставят отпечатък в съзнанието ви, Дубровник ще ви заплени с история и красота.

Описание

3 нощувки със закуски и вечери в Будва

31 март – 3 април 2019

Локация на отпътуване и връщане

София, Велико Търново, Шумен, Варна

Час на тръгване

18:00 часа от Варна (на 30.03.)

*по маршрут Шумен, Велико Търново

00:30 часа от София

Цена:

 • Възрастен в двойна и тройна стая: 330 лв.
 • Доплащане за единична стая: 120 лв.
 • Дете от 6 до 12 г., настанено с двама възрастни в стая: 250 лв.
 • Доплащане за тръгване от Варна (в двете посоки): 55 лв.; за дете 30 лв.

Цената включва:

Цената не включва:

 • Градски такси за хотела: 1,50 евро на ден на човек /заплащат се предварително/
 • Морска екскурзия в Которския залив, вход в Света Богородица на Скалата: 16 евро /при минимум 30 записани/
 • Морска екскурзия до остров Локрум с екскурзовод на български език: 18 евро /при минимум 30 записани/
 • Входни такси за музеи /заплащат се на място по желание/: Цитаделата /Будва/ - 2.50 евро *** Крепостните стени на Дубровник - 200 куни /около 25 евро/ *** Аптеката на Францисканския манастир - 40 куни /около 5 евро/
 • Застраховка “отмяна на пътуване”- тази застраховка покрива рискове в случай на отказ за пътуване от страна на туриста при доказано заболяване или отмяна на пътуването поради неблагоприятни метеорологични условия и други форсмажорни обстоятелства.

Условия за резеравции:

 • Депозит: 30% от пакетната цена при записване
 • Доплащане: до 21 дни преди дата на заминаване
Допълнителна информация
 • Входните такси за туристическите обекти са актуални към момента на публикуване на програмата. Туроператорът не носи отговорност при промяната им. Туристите заплащат актуалните входни такси към момента на пътуването.
 • Необходими документи: Лична карта или международен паспорт
 • За деца до 18 г.: международен паспорт, нотариално заверена родителска декларация от непътуващия/те родител/и – оригинал и копие, Копие от акта за раждане, Копие от страницата със снимката в паспорта
 • Агенцията си запазва правото на промени в последователността на изпълнение на програмата
 • Няма паспортен и визов режим в страната; няма медицински и здравни изисквания, свързани с пътуването
План на пътуването

Ден 131.03.2019: София - Будва

Отпътуване от София в 00.30 часа (за пътуващите от Варна-Шумен-Велико Търново е на 30.03., часът подлежи на потвърждение). Транзитно преминаване през Сърбия и влизане в Черна Гора. Пътуваме през величествените вериги на Динарските планини и слизаме сред субтропичните пейзажи на Адриатическото крайбрежие. Пристигане в Будва. Настаняване в хотел ***. Време за почивка. Следва разходка в Стария град на Будва (с местен екскурзовод на сръбски език) – средновековно селище, разположено на полуостров, обграден от крепостна стена от 15 век с отбранителни кули и порти, които водят в плетеница от тесни улички и малки площади, запазили паметници на историята и културата на различни цивилизации. Вечеря. Нощувка.

Ден 201.04.2019: Дубровник

Закуска. Целодневна екскурзия до Дубровник. Разходка в Стария град с местен екскурзовод на български език: площад Лужа, двореца Спонца, църквата Свети Влахо, колоната на Орландо, малкия и големия фонтани на Онуфрий, Готическия Княжески дворец, Катедралата Света Богородица и др. Свободно време с възможност за посещения на музеи, обиколка на крепостните стени на Дубровник, изкачване с лифт до хълма Сърдж или екскурзия с корабче до остров Локрум. Връщане в хотела в Будва. Вечеря. Нощувка.

Ден 302.04.2019: Котор

Закуска. Отпътуване за Котор. Туристическа програма с местен екскурзовод на руски/сръбски език: разглеждане на уникалните архитектурни и културни паметници от 12 – 14 век: Катедралата Свети Трифон, църквите Свети Лука, Света Ана, Свети Николай, старинните родови къщи на аристократичните семейства. Възможност за морска екскурзия из Которския залив с посещение на изкуствения остров и църквата Мадоната от Скалата /допълнително заплащане/. Свободно време за изкачване на крепостта „Св. Йоан” в Котор. Връщане в хотела. Вечеря. Нощувка.

Ден 403.04.2019: Отпътуване

Закуска. Отпътуване за България. Попътна спирка на Морачкия манастир. Пристигане в София вечерта.

Карта
Снимки