Как пътуваме до Тоскана по време на пандемия?

Любимата и вечно зелена Тоскана… Красота, която трябва да се види! В днешно време ежедневието ни е съобразено със здравни изисквания, като това се отразява и на пътуванията. НО! Няма да ни спре да попиваме от сладостите на живота. В следващите редове ще ви разкажем историята на една американка, която решава да посети област Тоскана, Италия със семейството си и споделя основните важни моменти от екскурзията си.

Тоскана по време на Ковид?

Има значителна а разлика между Тоскана и други ренесансови градове и дестинации като Рим или Венеция. През октомври 2021 туристи споделят, че улиците на Рим са били препълнени с туристи. На моменти Испанските стълби били толкова отрупани с хора, че разходките там се усещали като на Таймс Скуеър. За разлика от тях,малките Тоскански градчетаразказват друга история.По рядко се случвада срещнеш туристи там. Сиена като по-голям град масово е бил посещаван преди пандемията, но сега е доста по-тих. Ако искате да видите красотата на италианската природа – там е мястото. В случая и рискът е по-малък. Освен това местният бизнес ще се повлияе благополучно от вашето посещение!

Какво можете да правите в Тоскана?

Има много красиви църкви и крепости, които да се видят – наред с музеите, магазините, атракционите и не на последно място ресторантите. Едно от преживяванията, с което да се похвалите пред вашите близки, е опитването на традиционната италианска храна и особено типичното за региона – паста „Тоскана“, рагу по тоскански, флорентински бифтек и кастанячо (интересен вид торта, направена от кестеново брашно и ядки). eдна от задължителните и емблематични дейности, която трябва да се осъществи в Тоскана, е дегустирането на вино.

Съвети за планиране на пътуване до Италия, съобразно Ковид пандемията

*Подгответе се добре с документите – лична карта, сертификат или тест, PLF, нека всичко ви е под ръка. Проверетеинформацията за връщане обратно в страната ви.

*Би ви било полезно да научите малко италиански език. В по-големите градове и туристически обекти говорят английски, но на по-малки или непопулярни места ще се налага да се справяте на родния им език.

*Ако сте планирали много разходки и забележителности за посещение, удобните обувки са задължителни!

*Спазвайте рестрикциите и изискванията към момента на пътуването – примерно  носенето на маски на закрито.

Пътуването е богатство! То е начин както да опознаете света, така и себе си.. Ако искате да имате водач и компания по време на пътуването, ние имаме група. Включете се и вие, защото споделеното пътуване е по-забавно!

Статията е вдъхновена от пътеписите на Андреа Романо. Текст в оригинал

Полезна ли е за вас тази статия? Споделете я, като натиснете някоя от иконките отдолу!