Приказка в Тоскана

0
За 2024
From895 лв.
За 2024
From895 лв.
Save To Wish List

Adding item to wishlist requires an account

13504
6 дни
Дати: 02.04.2024 - 07.04.2024
София
Флоренция

Тоскана – името говори само за себе си. Неповторимо съчетание от история, култура и най-качествените вина. Посещение на люлката на Ренесанса Флоренция и Пиза, както и на прекрасните градчета Лука, Сиена и Сан Джиминяно – приказка, в която да се изгубиш.

Описание

Флоренция, Пиза, Лука, Сан Джиминяно, Сиена, Болоня
6 дни /5 нощувки с 5 закуски 

02.04.2024 – 07.04.2024

Локация на отпътуване и връщане

 София

Час на тръгване

06:00 

 

Цена:

 • Възрастен в двойна и тройна стая: 895 лв.
 • Доплащане за единична стая: 340 лв.
 • Дете до 11,99 г., настанено с двама възрастни: 695 лв.

Цената включва:

 • Транспорт с лицензиран за международни превози автобус
 • 5 нощувки в хотели *** както следва: 1 нощувка със закуска в района на Загреб; 3 нощуви със закуски в района на Флоренция; 1 нощувка със закуска в Словения
 • Разглеждане на Загреб, Болоня, Пиза, Лука, Сиена, Сан Джиминяно
 • Туристическа програма с местен екскурзовод във Флоренция
 • Екскурзоводско обслужване по целия маршрут

Цената не включва:

 • Медицинска застраховка с покритие 10 000 евро: 2 лева на ден на човек /по желание; заявява се и се заплаща предварително/
 • Входни Туристически такси /Check point/ за Флоренция, Пиза, Лука, Сан Джиминяно и Сиена: 30 евро на човек /задължителни, заплащат се предварително/
 • Слушалки за Флоренция: 2 евро /заплащат се по желание/
 • Градска такса по 3 евро на вечер за хотели***: 15 евро на човек /задължителни, заплащат се предварително/
 • Застраховка “отмяна на пътуване”- тази застраховка покрива рискове в случай на отказ за пътуване от страна на туриста при доказано заболяване или други форсмажорни обстоятелства.
 • NB! Поради постоянно увеличаващите се цени на горивата е възможно да бъде начислена горивна такса по тази програма. Тя ще бъде обявена до 20 дни преди началото на пътуването и ще се заплаща при доплащането.

Условия за резервации:

 • Депозит: 30% от цената при записване
 • Доплащане: до 21 дни преди дата на заминаване
Допълнителна информация
 • Екскурзията ще се проведе при минимум 35 записани туриста
 • Туроператорът си запазва правото да променя последователността на изпълнение на мероприятията по програмата
 • Туроператорът не носи отговорност, в случай че обектите не работят, поради климатични или други, независещи от него обстоятелства.
 • Туроператорът препоръчва на своите клиенти сключване на застраховка Отмяна на пътуване, покриваща загубите в случай, че са възпрепятствани да пътуват. Застраховката е доброволна и се сключва в деня на сключване на дговора за организирано пътуване. Туроператорът не възстановява сумата по застраховката при неосъществяване на екскурзиятa.
 • Медицински изисквания: изясняват се 10 дни преди отпътуване, в зависимост от здравната обстановка в България и държавата на пристигане
План на пътуването

Ден 1София – Загреб (800 км)

Отпътуване от София в 06.00 ч. Транзитно преминаване през Сърбия. Вечерта пристигане в Загреб. Кратка туристическа програма в столицата на Хърватия – Площад “Бан Йосип Йелачич“, Градец и църквата “Св. Марко“, Хълмът Каптол с Катедралата “Св. Богородица“. Настаняване в хотел *** в района на Загреб. Нощувка.

Ден 2 Загреб – Болоня – Монтекатини (615 км)

Закуска. Отпътуване за Италия. Нашата първа спирка ще бъде в областта Емиля Романя – регион с културни центрове и живописни планински пейзажи. Посещение на Болоня: площад “Маджоре” с църквата „Св. Петроний” и площад „Нетуно” с прочутия фонтан, наклонените кули Гаризенда и Азинели. По желание разглеждане на най-стария Университет в Европа (вход 3 евро). Свободно време. Продължаване за област Тоскана. Настаняване в хотел в Монеткатини Терме на 70 км от Флоренция. Нощувка.

Ден 3Монтекатини – Пиза – Лука (150 км)

Закуска. Отпътуване за Пиза. Разглеждане на Площада на чудесата с прочутата наклонена кула, Катедралата и Баптистерия. Продължаваме към Лука, средновековен град в Западна Тоскана. Разходка в Стария град с крепостните стени, Катедралата Сан Мартино, Овалния площад, многобройните църкви и очарователни улички. Връщане в Монтекатини Терме. Сред СПА курортите на Тоскана, градчето е интересно с минералните си извори и басейни, красиво оформени градини и бани. Възможност за посещение на Монтекатини Алто с най-стария фуникуляр в Италия. Нощувка.

Ден 4 Сиена – Сан Джиминяно (300 км)

Закуска. Целодневна туристическа програма в сърцето на Тоскана с екскурзовод на български език. Разглеждане на Сиена: площад „Кампо”, Градския дворец, Катедралата – шедьовър на Джовани Пизано, една от най-красивите готически сгради в Италия. Продължаваме с посещение Сан Джиминяно, живописно селище с множеството стари каменни кули. Разходка до Катедралния площад, църквите „Св. Франциск” и „Св. Августин”. Свободно време за разходка и посещение на музеи. Връщане в хотела в Монтекатини. Нощувка.

Ден 5 Монтекатини – Флоренция – Словения (530 км)

Закуска. Отпътуване за Флоренция – люлката на Ренесанса. Пешеходна обиколка /~2 ч./ с местен екскурзовод на български език в историческия център (UNESCO) – църквата Санта Кроче, Къщата на Данте, катедралата “Санта Мария дел Фиоре“ с купола на Брунелески, Баптистерия със златните врати, площада на Синьорията и галерия Уфици (отвън), понте Векио до двореца „Пити”. Свободно време по интереси. Отпътуване за Словения. Настаняване в хотел*** в района на Любляна. Нощувка.

Ден 6Словения – София (900 км)

Закуска. Отпътуване за България. Пристигане в София вечерта.

Map
Снимки