Почивка в Албания, Шенгин

0
Price
From810 лв.
Price
From810 лв.
The tour is not available yet.

Proceed Booking

Save To Wish List

Adding item to wishlist requires an account

8014
8 дни
Дати: 22.06.2024 - 29.06.2024; 24.08.2024 - 31.08.2024
София
Шенгин

Подарете си едно приятно преживяване в „Страната на орлите“. За няколко дни ще се докоснете до културата на тази близка, но малко позната страна. Ще го съчетаем и със страхотна почивка на прекрасните плажове на Шенгин

Описание

22.06.2024 – 29.06.2024
24.08.2024 – 31.08.2024
8 дни /7 нощувки, 7 закуски, 7 вечери

Локация на отпътуване и връщане

София

Час на тръгване

6:00 ч.

Цена:

 • Възрастен в двойна или тройна стая - 810 лв.
 • Дете до 2.99 г. се настанява безплатно в стая с двама възрастни
 • Дете от 3 до 9.99 г. ползва 50% отстъпка

Цената включва:

 • Транспорт с лицензиран автобус
 • 7 нощувки със закуски и вечери в хотел Frojd 4* - https://hotelfrojd.com/
 • Бонус: Безплатно ползване на чадъри и шезлонги на плажа
 • Водач от агенцията
 • Mедицинска застраховка с покритие 3000 евро

Цената не включва:

 • Полудневна екскурзия до Шкодра – 20 евро ( не включва входни такси на посещаваните обекти)
 • Целодневна екскурзия до Круя и Дуръс – 30 евро ( не включва входни такси на посещаваните обекти)
 • Полудневна екскурзия до Тирана – 25 евро (не включва входни такси на посещаваните обекти)
 • Доплащане за застраховка за лица над 65 г. - 2 лв. на ден
 • Застраховка “отмяна на пътуване” - тази застраховка покрива рискове в случай на отказ за пътуване от страна на туриста при доказано заболяване или отмяна на пътуването поради неблагоприятни метеорологични условия и други форсмажорни обстоятелства.

Условия за резеравции:

 • Депозит: 30% от пакетната цена при записване
 • Доплащане: до 21 дни преди дата на заминаване
Допълнителна информация
 • Необходими документи: Лична карта или международен паспорт
 • За деца до 18 г.: международен паспорт, нотариално заверена родителска декларация от непътуващия/те родител/и – оригинал и копие, Копие от акта за раждане, Копие от страницата със снимката в паспорта
 • Медицински изисквания: изясняват се 10 дни преди отпътуване, в зависимост от здравната обстановка в България и държавата на пристигане
 • Входните такси за туристическите обекти са актуални към момента на публикуване на програмата. Туроператорът не носи отговорност при промяната им. Туристите заплащат актуалните входни такси към момента на пътуването.
 • Агенцията си запазва правото на промени в последователността на изпълнение на програмата
 • Туроператорът не носи отговорност, в случай че обектите не работят, поради климатични или други, независещи от него обстоятелства.
 • Екскурзията ще се проведе при минимум 40 записани туристи (Уведомление за несъбран минимум - 14 дни преди заминаване)
План на пътуването

Ден 1София – Гюешево – Скопие – Призрен – Шенгин

Отпътуване в 06:00 ч. от стадион „Васил Левски“, гр. София по маршрут София – ГКПП Гюешево – Скопие – Призрен – Шенгин. Пристигане в адриатическия курорт в късния следобяд. Настаняване в хотела. Вечеря. Нощувка.

Ден 2Шенгин

Закуска. Свободен ден, за разходка и опознаване на курорта Шенгин.В превод иметона града означава „Св.Йоан“. Курорт, надарен с изключителен чар, съчетаващ широка и дълга пясъчна ивица, живописно рибарско пристанище и обширна красива лагуна.Според местните жители името на Shëngjin е свързано с гората на феите, разположена между Шенгин и Велипоя. Вечеря. Нощувка.

Ден 3Шенгин – Шкодра – Шенгин

Закуска. Свободен ден или по желание полудневна екскурзия до Шкодра – древна илирийска столица, известна под името Скутари. Шкодра е най-северният от големите албански градове, разположен на едноименното езеро. Посещение на крепостта „Розафа“ – средновековна крепост издигаща се над града на 130 метра надморска височина. Крепостта е свързана и с българската история чрез победоносната битка на цар Самуил, в която пленява княза на Кралство Дукля. По желание разходка с корабче из Шкодренското езеро.Свободно време за разходка из чаршията в стария град на Шкодра. Връщане в хотела. Свободно време за плаж. Вечеря. Нощувка.

Ден 4Шенгин – Круя – Дуръс – Шенгин

Закуска. Свободно време или по желание целодневна екскурзия до Круя и Дуръс. Името на град Круя произлиза от албанската дума kroj, която означава извор. Това е родното място на националния герой на Албания – Георги Кастриоти Скендербег, сравняван с Александър Велики. Градът е бил голям търговски център в средните векове, днес е един от най-важните туристически центрове на Албания със запазената османска чаршия и средновековната крепост, издигаща се над града. В крепостта се намира музеят на Скендербег, в който са изложени експонати, представящи историята на албанския народ. Следва посещение на Дуръс (в българското Средновековие – Драч). Най-древният град в Албания и бивша нейна столица. Разположен е на Адриатическо море, днес втори по големина град и най-голямо пристанище в Албания. Градът е основан при гръцкото колонизиране на Адриатика, в IV в. Пр. Хр. Той е самостоятелен град-държава. По-късно попада под римста власт и именно от тук започва прочутата Via Egnatia. Разходка по крайбрежният булевард „Таулантия“, крепостните стени на стария град, амфитеатърът на Дуръс – един от най-големите на Балканите, събирал над 15 000 зрители. Интерес представлява и раннохристиянският параклис в една от галериите му. Връщане в Шенгин. Вечеря. Нощувка.

Ден 5Шенгин – Тирана – Шенгин

Закуска. Свободно време или по желание полудневна екскурзия до Тирана – най-голям град и столицата на Албания. Туристическа програма в Тирана: разглеждане на забележителностите на „града на орела“: Площад „Скендербег“, Джамията „Ехтем Бей“, Часовниковата кула и статуята на Георги Скендербег, Дворецът на културата, построен с помощта на бившия СССР, бившият музей-пирамида на диктатора Енвер Ходжа. Връщане в курорта Шенгин. Свободно време. Вечеря. Нощувка.

Ден 6Шенгин

Закуска. Свободен ден или по желание полудневна екскурзия с корабче до планината от пясък – Rana e Hedhun (името му буквално означава „хвърлен пясък“). Пясъчните дюни се намират на брега на Адриатическо море и достигат до 50 метра височина и до 600 метра дължина. Свободно време за плаж. Вечеря. Нощувка.

Ден 7Шенгин

Закуска. Свободно време. Вечеря. Нощувка.

Ден 8Шенгин – Призрен – Скопие – София

Закуска. Отпъуване за България. Пристигане в София късно вечерта.

Карта
Снимки