TOP 5 най-добрите места за туризъм в Европа през 2024

европа

Като страстни пътешественици ние следим различни медии и проучвания, за да черпим идеи за пътуванията, които организираме за вас. Попаднахме на интересна статия в сайта EuropeanBestDestinations , която включва препоръчани места за туризъм. Класацията представя 20 дестинации в Европа, като в тази статия ние ще се спрем на първите 5 от тях.  Сайтът подготвя информацията ежегодно, като тя се базира на вот от читателите. Тази година са се включили над 1 млн. пътуващи от 172 държави. Не се фокусират само върху уикенд разглеждане, а също така природни забележителности, пътуване за двойки или самостоятелно.

  1. Марбея, Испания

Марбея е най-красивата, слънчева и предпочитана Европейска дестинация, също така и част от най-добрите Голф Дестинации в Европа, гастрономически турове и шопинг. Марбея носи златото в тази класация. Тук може да се открие всичко, от което имат нужда и най-взискателните туристи. Гарантирани са повече от 300 слънчеви дни в годината, рибна вечер край плажа или под звездите.

  1. Монако

За романтично бягство, семейно пътуване или забавление с приятели – разнообразието от хотели ще съвпадне с вашите очаквания да комбинирате комфорт, финес  и отлично обслужване. Разгледайте стария град Monaco-Ville, където зеленината на градините се слива чудесно със синия цвят на Средиземно море.

  1. Малта

Където и да отидете в Малта, природата и архитектурата осигуряват невероятни гледки. Държавата се свързва с почивка и лежерно настроение. С почти целогодишното си слънце, може да се отдадете на забавления на открито с пълна сила. Изследвайте красота, вкусове, спокойствие, възможности, история, свобода.

  1. Женева, Швейцария

Сгушена в сърцето на Европа, Женева предлага безкрайни незабравими преживявания благодарение на уникалната си среда. Заобиколен от вдъхновяваща природа, градът прегръща върха на най-голямото алпийско езеро в Западна Европа. Като вторият по големина град в Швейцария, Женева може да се похвали със завладяваща комбинация от исторически чар и оживена културна сцена.

  1. Флоренция, Италия

Флоренция е на 8-мо място в класацията. Като Рим, Венеция или Париж – Флоренция е музей под открито небе. Може да се любувате на базилики и катедрали, чиито фасади вдъхват страхопочитание. Те определено оформят визията на града, както и пищните дворци, всеки от които разказва история от различен период.

 

Текст в оригинал: https://www.europeanbestdestinations.com/european-best-destinations-2024/

Полезна ли е за вас тази статия? Споделете я, като натиснете някоя от иконките отдолу!