Коледни базари в Европа

Хо-хо-хо, наближава времето отново да усетим аромата на Коледа. Студът навън засилва топлината в душите ни. Празничните базари са място, където можем да се заредим с добро настроение, а и да се сдобием с красиви подаръци. Ето и кои според нас са най-атрактивните базари в Европа:

Прага
Пражкият коледен базар е разположен в сърцето на града – площада в Стария град. Тук можете да откриете всякакви вкусотии и да заситите окото си с много красоти. Романтиците от вас биха намерили тази дестинация за подходяща!

Виена
Един от най-известните базари е традиционният Виенски базар, който превръща площада пред кметството в сияйна коледна приказка. Подаръци, украса, сладки печива, топли напитки и още много неща ви очакват там. Има също атракции и работилници за изработка на собствени изделия. Помислете си само как можете да зарадвате близките си. Това виенско приключение не е за изпускане!

Будапеща
Познайте от къде Дядо Коледа пазарува? Даа, от базара в Будапеща! Разположен пред Базиликата, Адвент феста приветства всички с красиво изработени стоки, вкусна традиционна унгарска храна като „флодни“ (унгарски десерт), бургери, рибни деликатеси и други.

Единбург
Световно-известният Единубргски коледен базар скоро ще отвори врати. Там можете да намерите всичко – от Irn Bru (традиционна шотландска газирана напитка), през кренвирши в бутер тесто до Хари Потър продукти за фенове. Къщичката на Дядо Коледа отново ще бъде там и хора от всички възрасти ще могат да се насладят на въртележките! Купонът е гарантиран!

Дрезден
За първи път за празничен базар в Дрезден се споменава още през 1434 г., когато гражданите трябвало да се снабдят с месо за коледната трапеза. Оттогава в Дрезден се издигат над 200 щанда и привличат над 3 милиона туристи от всички краища на света. Освен чрез базара, Коледа оживява и в театрите и музеите с постановки и изложби.

Брюксел
Брюксел е столица на Европа и на Коледния дух: заедно със Страсбург, Будапеща и Виена. Звуково и светлинно шоу, внушителна коледна елха, ледени пързалки, вкусни изкушенията – това е само част от магията на празника. За ценители – организира се обиколка за дегустация на шоколад!

Ех, толкова много места… Да се зачуди човек къде най-напред да отиде! Будапеща и Виена са сред нашите фаворити и ние ще бъдем там от 16.12. до 19.12., така че ако сме грабнали интереса ви, заповядайте с нас на предколедно приключение. Да впрягаме шейната и напред!

Полезна ли е за вас тази статия? Споделете я, като натиснете някоя от иконките отдолу!