Рим – какво да видим задължително

Има едно място, което почти всички искат да посетят. Град на история, която се разхожда из уютните улички заедно с вас. Важно е да имате план на пътуването, особено когато посещението е за кратко.

Споделяме с ТОП 5 места за посещение, когато сте в Рим!!!

Колизеумът

Няма как да не започнем със символа на града. Смятаме, че заслужава специално внимание, заедно със следващата грандиозна забележителност – Римският Форум.

Пантеонът

Пантеонът е римски паметник, който в много отношения е най: най-стар и най-добре запазен е, има най-големият купол от неармиран бетон в историята на архитектурата. Считан е за предшественик на всички съвременни места за поклонение. Куполът е кух, представлява кръгъл отвор и прилича на око, през което влиза светлина. Микеланжело смятал, че храмът е произведение на ангели, а не на хора. Според местна легенда, това било мястото, на което основателят на Рим – Ромул, при смъртта си бил хванат от орел и понесен към небето при боговете.

Ватикана

Макар отделен град-държава, Ватикана се намира в Рим, така че няма как да не го включим в класацията. За хора, които не искат да пропуснат нищо – от Ватиканските музеи, през Сикстинската Капела, до Базиликата Св. Петър – нашият екскурзовод ще разясни всичко.

Фонтанът ди Треви

Известният фонтан в стил Рококо е започнат от Никола Салви (който печели конкурса, организиран от папа Климент XII) през 1732 и довършен от Джузепе Панини през 1762г. Паметникът е задвижван от един от най-древните римски акведукти, Аква Дева, той изобразява Океан на колесница във формата на мида, дърпана от морски коне, водени от тритони.

Площад Испания

Площад Испания е сред задължителните спирки на всеки турист, който посещава Рим. Интересно е, че формата на площад Испания наподобява криле на пеперуда. Елегантността е без съмнение основна характеристика на площада: гледката, която предлагат сградите цвят охра, фонтанът Barcaccia и Испанските стъпала, над които се издига църквата Тринита дей Монти (Trinità dei monti) създават една изтънчена и много приятна атмосфера. Така че със сигурност не е случайност, че Gucci, Prada, Armani, Bulgari и Valentino са избрали да разположат магазините си именно около площада.

Красотите в Рим, които си заслужават да се видят, са много и ще ви трябва поне една седмица, за да посетите всички тях. Ние сме включили в програмата най-ярките и задължителни за посещение, като те ще удовлетворят максимално интереса ви.

Ако ви е станало любопитно какво друго включва екскурзията ни до Рим, можете да разгледате подробна програма:

 

Полезна ли е за вас тази статия? Споделете я, като натиснете някоя от иконките отдолу!