Египет – какво не знаем и какво да очакваме (част 2)

Египет винаги е бил притегателно място за милиони туристи. Привлича най-вече с историческите си забележителности – пирамиди, гробници, многобройни артефакти от далечното минало на човечеството.

В първата част ви разказахме защо Египет е толкова привлекателно място за туристите – както за почивка и лукс, така и за екскурзия и обиколка на държавата. Ако сте избрали почивка, винаги може да се включите и в някоя от допълнителните екскурзии. Те са част от емоцията на всяко пътуване, предлагат ги в изобилие. Ето различните варианти за пътуване от Египет, а по-надолу и детайли за допълнителните екскурзии, които се предлагат:

  1. Екскурзия до Луксор и Карнак.

На тези места по поречието на Нил е бил древният град Тива. Ще посетите храма на царица Хатшепсут, единствената жена-фараон. Ще разгледате останките от храмовите комплекси Карнак и Луксор. Препоръчително е да си носите вода, шапка и слънчеви очила.

В екскурзията често се включва обяд в местно заведение, също и входните такси за Карнак, Храма на Хатшепсут и 3 гробници на фараони.

  1. Гмуркане и шнорхелинг в красивите рифове на Червено Море

Червено море се описва като „коридор на чудесата“. Счита се за най-доброто място за гмуркане. Известно е с разнообразна фауна и впечатляваща чистота на водата. Ще имате възможност да се гмуркате и да наблюдавате животинския свят на Червено море.

Препоръчва се да носите: бански, вода, фотоапарат, шапка, слънчеви очила, аква обувки.

В екскурзията са включени съдействие при гмуркане, екипировка, време за риболов, а вие може да си носите вода за пиене, бански, слънчеви очила, шапка и аква-обувки. В цената влиза и лека закуска и обяд с морски деликатеси.

  1. Посещение на Райския остров

„Paradise Island” е олицетворение на идеалното кътче за почивка. Лишен от растителност, но пък посипан с фин белоснежен пясък, заобиколен от кристална вода в сини нюанси и нереални гледки! Разходката включва обиколка с моторна лодка и две спирки до коралови рифове,  възможност  за плаж и гмуркане. В тази връзка е почти задължително да си носите бански, слънцезащитни продукти, шапка и очила, включени са шезлонги и чадъри. Може да си вземете и аква-обувки за гмуркането. Обядът е осигурен от организаторите.

  1. Badawya Vip – Следобедна полудневна екскурзия из Арабската пустиня

За любителите на силните усещания – започваме с разходка с джипове, АТВ и бъгита из Арабската пустиня. Приключението продължава в бедуинско селище, където ще се качите на камила. Ще видите красивия залез  и ще присъствате на типично ориенталско шоу, гарнирано с вечеря. Всичко това е включено в цената на екскурзията.

  1. Разходка с лодка с прозрачно, стъклено дъно из Червено море – Sea Scope

Лодката с прозрачно дъно ви дава възможност са се насладите на незабравимо плаване над неповторими коралови рифове и сред пъстроцветни морски обитатели. Може да си направите снимки като за списание!

Ето още няколко съвета при посещение на Египет:

  • Когато кацнете в Египет, на летището плащате входна виза, която струва 25 долара. Случва се лично и фирмата-организатор няма как да направи това вместо вас.
  • За арабската кухня, гостоприемство и т.н. сте чували много, затова няма да се спираме на тях. Трябва да се подготвите за нахалството на египетските търговци – ако нямате намерение да пазарувате, не се спирайте и не влизайте в магазин.
  • Даването на бакшиши е прието и е задължително, затова си носете по един долар в големи количества.
Полезна ли е за вас тази статия? Споделете я, като натиснете някоя от иконките отдолу!