10 начина да удовлетворите желанието си за пътешествия, когато всъщност нямате възможност да пътувате (Част 1)

начина

Понякога дори и най-големите пътешественици имат нужда от почивка. Понякога по желание, друг път заради външни фактори, като например нисък баланс в банковата сметка.

Да си заключен вкъщи, когато си мечтаеш да посетиш следващото забележително място от списък си, може да те накара да се чувстваш доста зле, щом си свикнал да обикаляш света.

  1. Запишете се на уроци по чужд език

Потопете се в обучение по чужд език (или такъв, който сте учили в училище и сте забравили). Tова може да ви помогне да избягате от реалността или да ви накара да мислите по различен начин. Tочно както си го представяте да се случи по време на пътуване.

„Уроците по чужди езици са добър начин да пътувате без да се качвате на самолета. По време на класовете, вие сте потопени в чуждия език и култура“, казва Дейвид Дел Векио. Той е собственик на книжарница в Ню Йорк за пътешественици, която предлага разговорни часове на чужди езици. „А за езици като испански, на пример, класовете повишават възможността да разбирате и да се свържете с хора от други държави, които в момента живеят във вашия град“.

  1. Срещайте се с други пътешественици

„Едно от най-приятните неща, свързани с пътуването, са новите срещи с хора – заради връзката, която се изгражда“, казва Деби Архангелс, водеща на онлайн подкаст. „Опитайте разпускане с приятели, проверете групите във Фейсбук, ходете на срещи за пътуващи. Никога не се знае, може би ще откриете нов приятел за пътешествия за следващата екскурзия“.

  1. Опитайте традиционни ястия от държава, която бихте искали да посетите

„За пътуването важи максимата, че разкрива нови хоризонти и различни преживявания – същото важи и за храната. За да имате комплексно разбиране защо хората са такива, каквито са – не е достатъчно само да ги гледаме, но и да ги усетим и слушаме. Така че докато храната е препитание, тя също е средство за съчувствие и разбиране“. Това казва главният готвач и ресторантьор Симон Тонг от Ню Йорк.

  1. Бъдете турист във собствения си град

Както Чандлър Бинг пред статуята на Независимостта (от сериала Приятели), вие също можете да се превърнете в турист във вашия град. Без да се срамувате хвърлете селфи-стика на страна и си направете план за обиколка на града, все едно го виждате за първи път. Качете се на евтиния туристически автобус, направете обиколка с екскурзовод в известен музей, обиколете две места за обяд, за да видите къде готвят по-добре. Ще видите това, което виждате всеки ден (или пък го игнорирате, защото сте твърде заети). Но ще гледате на него с други очи и ще се изненадате колко ободряващо може да бъде това.

  1. Припомнете си отминало пътуване

Не позволявайте емоцията от отминалите екскурзии да избледнява, само защото нямате конкурентна алтернатива, която наближава. Има онлайн платформи, които позволяват да подреждате снимките си от пътуванията и да ги подредите в прекрасен албум, като това ще ви помогне да го изживеете отново. Ако сте талантлив, обмислете подготовката на „Книга от пътуване“ – снимки, билети от транспорт, листчета със записки или други уникални споменчета.

Полезна ли е за вас тази статия? Споделете я, като натиснете някоя от иконките отдолу!