10 начина да удовлетворите желанието си за пътешествия, когато всъщност нямате възможност да пътувате (Част 2)

начина

Понякога дори и най-големите пътешественици имат нужда от почивка. Понякога по желание, друг път заради външни фактори, като например нисък баланс в банковата сметка.

Да си заключен вкъщи, когато си мечтаеш да посетиш следващото забележително място от списък си, може да те накара да се чувстваш доста зле, щом си свикнал да обикаляш света.

Продължаваме със следващите 5 съвета:

  1. Прочетете пътепис

Настанете се удобно и вземете книга, която ще ви пренеса на ново място – или няколко места! Отдайте се на забавление и околосветска обиколка с творби на различни автори. Когато се ангажирате да разлиствате страниците, това ще ви отведе на различни места, без да излизате от дома си. Също така може да организирате тематичен клуб за пътешественици, където да обсъждате какво сте прочели. Може да го направите вкъщи или някъде навън.

  1. Станете отличници в активност, на която може да се наслаждавате по време на пътешествие

Искали ли сте някога да яздите кон, да играете тенис или да се гмуркате? Сега е добра възможност! Нямате нужда от океан, за да се научите да се гмуркате. Има много професионални басейни, където организират такива активност, даже може да вземете и сертификат. За да играете тенис, не ви е нужен огромен корт, за да вземате уроци. Обмислете работата с треньор, така ще създадете издръжливост и сила за бъдещите си пътувания.

  1. Променете ежедневната рутина

Монотонността често е отровата за ежедневието на пътешествениците. Така че не позволявайте това състояние да ви обхване! „Когато съм вкъщи, има случаи, когато ме обхваща след-екскурзионна депресия. Тогава имам нужда да променя нещо“. Това казва журналистката Кристина Чери, която често пътува. „Когато тръгвам някъде, до магазина за кафе или до супермаркета, минавам по нов маршрут. Излизам от вкъщи без GPS и експериментирам с пътя. Това ме кара да имам пеперудки в стомаха, по същия начин при търсенето на пътя в чужбина. Дали ще се загубя? Дали ще видя нещо ново? Не знам. И точно за това ми харесва.“

  1. Планирайте пътешествие за един ден

Пътуващите за дълго време може би са забравили какво е забавлението от това, да пътуваш на кратка обиколка за един ден. С влак или автобус за няколко часа може да достигнете до очарователни исторически места, паркове или креативни инсталации. Това ще са все места, които никога не сте виждали.

  1. Погрижете се за бъдещите пътувания

Подновяването на паспорта не е най-вълнуващото нещо, но поддържайте документите си изрядни от по-рано. Това ще ви помогне за предстоящото пътуване, записвания в последния момент и ще ви спести стреса. Оправете счупения цип на куфара си, проверете дали има кредитни карти, които възвръщат сума спрямо изминатите километри. Окомплектовайте козметичния си несесер от сега и свършете всички задачи, които ви досаждат, когато приготвяте багажа си.

Полезна ли е за вас тази статия? Споделете я, като натиснете някоя от иконките отдолу!