Екскурзия до Черна Гора и Дубровник

0
Price
From399 лв.
Price
From399 лв.
The tour is not available yet.

Proceed Booking

Save To Wish List

Adding item to wishlist requires an account

7198
5 дни
Дати: 02.09.2022 - 06.09.2022; 21.09.2022 - 25.09.2022; 12.10.2022 - 16.10.2022
София
Будва

Екскурзия на ТОП цена, която включва транспорт, 3 нощувки с 3 закуски и 3 вечери. С вас ще бъде опитен екскурзовод, който ще ви разкрие тайните на Черна Гора и Хърватска. Будва и Котор ще оставят отпечатък в съзнанието ви, Дубровник ще ви заплени с история и красота.

Описание

3 нощувки със закуски и вечери в Будва

02.09.2022 – 06.09.2022

21.09.2022 – 25.09.2022

12.10.2022 – 16.10.2022

Локация на отпътуване и връщане

София

Час на тръгване

22:30 часа

Цена:

 • Възрастен в двойна и тройна стая: 399 лв.
 • Доплащане за единична стая: 120 лв.
 • Дете от 6 до 12 г., настанено с двама възрастни в стая: 309 лв.

Цената включва:

Цената не включва:

 • Градски такси за хотела: около 1,50 евро на ден /заплащат се предварително от България/
 • Екскурзия до Котор и пешеходна програма с лицензиран екскурзовод - 25 евро /50лв./
 • Градска Такса за Стария град на Котор – 1 евро
 • Морска екскурзия в Которския залив, вход в Света Богородица на Скалата: 16 евро /при минимум 30 записани/
 • Морска екскурзия до остров Локрум с екскурзовод на български език: 30 евро /при минимум 30 записани/
 • Входни такси за музеи /заплащат се на място по желание/: Цитаделата /Будва/ - 2.50 евро *** Крепостните стени на Дубровник - 250 куни /около 34 евро/ *** Аптеката на Францисканския манастир - 40 куни /около 5 евро/
 • Попълване от агенцията на PLF, HES и всякакви формуляри, изисквани при влизане в съответната държава: 10 лв. на документ
 • Застраховка “отмяна на пътуване”- тази застраховка покрива рискове в случай на отказ за пътуване от страна на туриста при доказано заболяване или отмяна на пътуването поради неблагоприятни метеорологични условия и други форсмажорни обстоятелства.

Условия за резеравции:

 • Депозит: 30% от пакетната цена при записване
 • Доплащане: до 21 дни преди дата на заминаване
Допълнителна информация
 • Входните такси за туристическите обекти са актуални към момента на публикуване на програмата. Туроператорът не носи отговорност при промяната им. Туристите заплащат актуалните входни такси към момента на пътуването.
 • Необходими документи: Лична карта или международен паспорт
 • За деца до 18 г.: международен паспорт, нотариално заверена родителска декларация от непътуващия/те родител/и – оригинал и копие, Копие от акта за раждане, Копие от страницата със снимката в паспорта
 • Агенцията си запазва правото на промени в последователността на изпълнение на програмата
 • Медицински изисквания: изясняват се 10 дни преди отпътуване, в зависимост от здравната обстановка в България и държавата на пристигане
План на пътуването

Ден 1София - Будва

Отпътуване от София в 22.30 часа на 18.09.2021. Транзитно преминаване през Сърбия и влизане в Черна Гора. Пътуваме през величествените вериги на Динарските планини и слизаме сред субтропичните пейзажи на Адриатическото крайбрежие. Пристигане в Будва. Настаняване в хотел ***. Време за почивка. Следва разходка в Стария град на Будва (с местен екскурзовод на сръбски език) – средновековно селище, разположено на полуостров, обграден от крепостна стена от 15 век с отбранителни кули и порти, които водят в плетеница от тесни улички и малки площади, запазили паметници на историята и културата на различни цивилизации. Вечеря. Нощувка.

Ден 2Дубровник или свободно време в Будва

Закуска. Целодневна екскурзия до Дубровник. Разходка в Стария град с местен екскурзовод на български език: площад Лужа, двореца Спонца, църквата Свети Влахо, колоната на Орландо, малкия и големия фонтани на Онуфрий, Готическия Княжески дворец, Катедралата Света Богородица и др. Свободно време с възможност за посещения на музеи, обиколка на крепостните стени на Дубровник, изкачване с лифт до хълма Сърдж или екскурзия с корабче до остров Локрум /допълнително заплащане/.
Връщане в хотела в Будва. Вечеря. Нощувка.

Ден 3Котор или свободно време в Будва

Закуска. Отпътуване за Котор. Туристическа програма с местен екскурзовод на руски/сръбски език: разглеждане на уникалните архитектурни и културни паметници от 12 – 14 век: Катедралата Свети Трифон, църквите Свети Лука, Света Ана, Свети Николай, старинните родови къщи на аристократичните семейства. Възможност за морска екскурзия из Которския залив с посещение на изкуствения остров и църквата Мадоната от Скалата /допълнително заплащане/. Свободно време за изкачване на крепостта „Св. Йоан” в Котор. Връщане в хотела. Вечеря. Нощувка.

Ден 4Будва - София

Закуска. Отпътуване за България. Фотопауза на остров „Св. Стефан“. Попътна спирка на Морачкия манастир. Пристигане в София късно вечерта.

Карта
Снимки