Пулия – разказ от първо лице

Някъде из Италия…

Областта Пулия се намира в южната част на Италия. Тя съхранява в себе си много история и спиращи дъха гледки. На 20.08.2021 г. имах удоволствието да посетя Пулия заедно с „Прея Травел“ и останах очарована!

Накратко, местата, които посетихме, бяха Бари, Полиняно А‘Маре, Алберобело, Лече и Монополи. Всяко градче притежава свой уникален чар.

Там, където историята и културата се срещат

Усещането, което човек добива, разхождайки се из малките и уютни улички, е на традиционност. Старият град в Бари е идеален пример за това, тъй като той е запазил духа си. Разположен на крайбрежието, там се носи ароматът на Адриатическо море, което беше наситено синьо, а вълните нежно галят слуха. Полиняно А‘Маре, родно място на Доменико Модуньо, още повече изумява с искрящи морски цветове и релаксираща атмосфера, а черешката на тортата беше вкусният сладолед.

Алберобело е емблематично място за областта и това е благодарение на отличителната архитектура – така наречените „трули“. Китните улички изобилстват от туристи, жадни да попият красотата на това градче.

Друго архитектурно богатство е Лече, който е разположен на „тока на ботуша“. Наричан още „Южната Флоренция“, той добива славата си и това прозвище благодарение на запазената си барокова архитектура. Неговото очарование се допълва и от богатото му минало и присъствието на различни култури.

Обграден от крепостна стена и пазещ замък от 16 век, град Монополи предлага много преживявания в едно. Можете да се разходите из историческите забележителности, да се изкъпете в морето или да пробвате прясна риба в някое ресторантче на пристанището.

Вкусни изкушения

Италианската кухня е божествена… Пица, паста, лазаня, морски дарове, сладолед и какво ли още не – каквото и да изберете няма да съжалявате. Стомасите ви ще бъдат благодарни! Насладете се, също така, и на чаша просеко и фини италиански деликатеси или на чаша ароматно кафе.

„Нашето“ място

Посещението на този регион е преживяване, което определено ще ви обогати и ще изпълни душите ви. Хората са гостоприемни, дружелюбни и приветливи. Италианската атмосфера придава чувство на нашенско и гарантирам ви, със самото стъпване там ще се влюбите и няма да пожелаете да си тръгнете. Заслужава си да го посетите!

<> Своите впечатления сподели с нас Инна Кирова <>
Полезна ли е за вас тази статия? Споделете я, като натиснете някоя от иконките отдолу!