Кипър – разказ от първо лице

С полъх на море и още нещо…

Слънце, море, плаж – чудото Кипър е очарователно късче рай на Земята. Гостоприемство и емоции – е, преживяването беше незабравимо!

Три дни не стигат човек да изпълни душата си с всичко, което Кипър може да предложи. Но за тези, които могат да се похвалят с добри организаторски умения, може и да има късмет.

Ларнака

Градът може да се похвали с наличието на много нощни клубове и барове. Разходете се по крайбрежната уличка и ще стигнете до крепостта от 17-ти век, а продължите ли малко по-натам, ще стигнете до центъра на града. Насладете се на вкусни морски дарове и чаша узо с компанията. Хала Султан Теке край соленото езеро Ларнака е една от най-важните дестинации за ислямските поклонници, а самото езеро зимно време става дом на хиляди птици фламинго.

Никозия

Кипърската част на града е политически и финансов център на Кипър и източното Средиземноморие. Освен това има какво да се види там – зад Венецианските стени на Стария град са Кипърският музей и Общинският музей Левентис. Там се намира и кулата Шаколас със страхотна гледка на север. Никозия е известна със страхотни ресторанти и места за шопинг, а извън него е древният град Тамасос.

Лимасол

Лимасол е вторият най-голям град в Кипър и важно пристанище, което е известно с добрите хотели, бурния нощен живот и изисканите си ресторанти. Извън града има множество традиционни селища, внушителни археологически обекти като Аматус и Курион, два замъка на кръстоносците (в Лимасол и Курион), както и множество добри провиницални винарни. На запад и и изток от града има големи хотелски комплекси и добри плажове, както и увеселителни паркове за децата.

Пафос

Пафос е близо до скалата Петра, където според митологията Афродита е излязла от морската пяна. Поверието гласи, че ако успееш да си намериш камък във формата на сърце, то ще ти провърви в любовта. Познайте, кой намери камък и кой не…  Самият град Пафос прилича на всеки туристически град от Средиземноморието с всичките му барове, ресторанти и хотели, а бонусът са запазените исторически останки.

Разделите винаги са трудни

                 Както е казал Мечо Пух: „Колко съм щастлив да има нещо, което да прави сбогуването толкова трудно“. Ние също сме щастливи за възможността да се докоснем до магията на Кипър и от първо лице да кажем: „Заслужава си да отидете!“. С нетърпение  чакаме следващото пътуване до там и се надяваме да видим и вас!

 

<> Своите впечатления сподели с нас Инна Кирова <>
Полезна ли е за вас тази статия? Споделете я, като натиснете някоя от иконките отдолу!