План за сбъдване на големи мечти за пътуване

план
Dreams

„Основната пречка за сбъдване на мечтите е, че често изобщо не вярваме, че може да се сбъднат.“

Всички обичаме да пътуваме. Но често сами слагаме ограничения на мечтите си. Понякога това е заради финансови средства, друг път заради неподходящ момент от годината. Истината е, че ако човек силно иска нещо, той може да го постигне!

Ако най-голямата ви мечта за пътуване е да видите Северното сияние, да плувате с акули или да обиколите света само с раница на гръб, няма нищо сложно – започнете с ПЛАН за пътуването.

Ето как стъпка по стъпка да реализираме нашата цел. Защото ТИ определяш посоката, вземи лист и химикалка:
  1. Напиши какво искаш, проучи колко ще струва, какви допълнителни условия е необходимо да се изпълнят и започвай.
  2. Ако мечтата ти изисква повече средства, отвори си отделна банкова сметка, използвай техниката с железните левчета или помоли близки и приятели да ти дават за празниците пари – за мечтата ти вместо предметни подаръци. Може да продадеш и някои вещи, които не ползваш от години. Помисли също и какви излишни разходи правиш и се опитай да ги редуцираш.
  3. Ако мечтата ти изисква сериозни усилия от твоя страна и физическа подготовка, започни отсега тренировки.
  4. Опитай се да сложиш реалистичен краен срок. По-лесно е да се преследва цел, ако тя е фиксирана в някаква точка в обозримото бъдеще.
  5. Кажи на най-добрите си приятели за мечтата си и за усилията, които полагаш, за да я постигнеш. Подкрепата от тях ще ти помага да не се откажеш.
  6. Намери спътник, с когото да споделиш това пътуване. Планирайки заедно, ще се мотивирате взаимно и пътят до постигането на целта ще ви се стори много по-кратък.
  7. Почерпи вдъхновение от хора, сбъднали най-голямата си мечта за пътуване, въпреки огромните трудности и пречки, които са срещнали.
  8. След това започни да изпълняваш и ще имаш УСПЕХ.

 

Части от текста са взаимствани от книгата на Мария Ангелова „203 предизвикателства за пътешественици“