Къде е подходящо да пътуваме през студените зимни дни?

зима

Зима е. Навън е студено, но ентусиазмът ви за приключения и пътувания не стихва. Искате регулярно да обръщате време на себе си и да оползотворите свободното си време или отпуска подобаващо. Не искате да заспите „зимен сън” и да се качите на автобуса/ самолета/ колата чак през май.

Ако всичко горепосочено важи за вас, продължете да четете статията ни. Ако ли не – починете си на топло вкъщи тези студени дни, а ние ще ви зарадваме с пролетни и летни предложения за пътуване.

Е, радваме се, че задържахме вашето внимание. Със сигурност от изброените ще намерите нещо привлекателно и за себе си. На някои от местата може би вече сте били, но светът е голям!

Нашата препоръка към вас за студените зимни месеци е да се ориентирате към пътуване на екзотични дестинации. Там няма толкова ясно разграничение на сезоните и преобладаващата температура е над 25 градуса по целзий. Ще може да облечете отново банския, ще пиете коктейли от кокосови орехи, ще се гледате очи в очи с редки и топлолюбиви животни. Ще се разходите из места, които сте гледали само на снимки или картички.

Има няколко добри варианта за Африка. Може да бъде вашата мечтана почивка или да използвате времето и да посетите всички допълнителни атракциони. Предложенията ни са за директен полет до Египет, Мароко, Тунис.

Ако обичате красиви плажове, плетени хамаци и палми, възможностите са да посетите острови или архипелаг – Малдивите или Занзибар например. Класическото пътуване до топлите страни е Дубай. Тази дестинация е подходящ избор за месеците февруари и март.

Има и друга алтернатива

Празник, светлини, канела, портокалови корички – да, правилно се сетихте – Коледен базар. Ако сте любители на тематичните пътувания, ще останете очаровани. Най-подходящо е времето ноември-декември. Ние от Preya Travel организираме тези пътувания в края на ноември, защото тогава пропускаме големите тълпи и навалици. Всички са ентусиазирани и усмихнати. Градовете, с най-впечатляващи базари, са Нюрнберг (Германия), Дрезден (Германия), Прага (Чехия), Виена (Австрия), Будапеща (Унгария) и много други.

Препоръчваме ви канелено коминче и греяно винце!

Поздрави от мен,
Словоплетката Хриси