Пътуването прави децата по-успешни в училище

проучване

Ново проучване сочи, че ако искате вашите деца да са по-успешни в училище, трябва да ги водите по-често на екскурзия или почивка.

направено от Студентската Младежка Туристическа Асоциация (Student and Youth Travel Association)

Проучване измежду 1500 американски учители

Открива, че 74% от преподавалите вярват, че пътуването „има положително влияние върху личностното развитие на учениците.“ Мнозинството от преподаватели (56%) също са на мнение, че това положително въздействие може да прерасне в образование или кариера.

Пътуването може да има въздействие върху децата и в дългосрочен план. Учителите са съгласни, че децата, които пътуват и изследват чужди култури, са по-толерантни и уважават другите. Смята се, че те имат повече желание да учат и да придобиват нови знания.

Преподавателите смятат, че това е полезно не само в класната стая, но и на детската площадка. Децата, които пътуват на екскурзии или почивки, са по-независими. Според възпитаниците тези деца имат самочувствие и увереност, адаптивни и чувствителни са. По-често искат да излизат навън и умеят по-добре да изразяват себе си – в сравнение с тези, които стоят основно вкъщи.

Прагматична гледна точка – 42% от учителите мислят, че децата, които пътуват често, са по-успешни при кандидатстването си в университети.

Запомнящото се пътуване не е задължително да бъде обиколка на света, където се изследват коренно различни култури, в сравнение с родния град на детето ви. Дори пътуванията в страната, в градове с по-различен нрав и традиции, могат да разширят кръгозора на детето ви.

Но има и една максима, която може би ще даде спирачка на родителите. Както „давате сиренце на мишката“, отивайки на екскурзия, детето ви ще иска още. 76% от участниците в изследването, казват, че децата искат много да пътуват, когато вече са били водени на екскурзия или почивка.

Текст в оригинал: https://www.travelandleisure.com/travel-news/kids-more-successful-when-they-travel

Превод и адаптация: екипът на Прея Травел

Полезна ли е за вас тази статия? Споделете я, като натиснете някоя от иконките отдолу!