Почивка в Ксамил, Албания – хотел Bianco 4*

0
Price
From690 лв.
Price
From690 лв.
The tour is not available yet.

Proceed Booking

Save To Wish List

Adding item to wishlist requires an account

3874
7 дни
Дати: юни, септември
София
Саранда

Ксамил е малък архипелаг в Йонийско море, Южна Албания, съставен от 4 малки островчета. Името си архипелагът носи от наименованието на село Ксамил, разположено източно от него. Селото е сред най-известните албански курорти, привличайки много чуждестранни туристи. На някои от островите има малки ресторанти, които са достъпни само чрез превоз с лодка

Описание

24.06 – 01.07.2023

02.09 – 09.09.2023

 

Локация на отпътуване и връщане

София

Час на тръгване

06.00 часа

Цена:

 • Възрастен в двойна и тройна стая - 690 лв. през юни
 • Възрастен в двойна стая - 740 лв. през септември
 • Доплащане за единична стая – на запитване
 • Дете до 12 г., настанено с двама възрастни – 380 лв. през юни и 420 лв. през септември

Цената включва:

 • Транспорт с комфортен автобус, лицензиран за международни пътувания
 • 7 нощувки със закуски и вечери в хотел Bianco 4*
 • Екскурзовдско обслужване по маршрута и водач от агенцията
 • Разглеждане на Саранда

Цената не включва:

 • Медицинска застраховка с покритие 10 000 евро: 2 лева на ден /по желание, заплаща се предварително/
 • Трансфер до античен и средновековен Бутринт – 12 евро на турист (вкл. входен билет) при минимум 20 туристи
 • Екскурзия до Гирокастра и Синьото око – 23 евро (вкл. входни такси) при минимум 20 туристи
 • Екскурзия до остров Корфу с разглеждане на града и посещение на двореца Ахилион с местен екскурзовод – 70 евро при минимум 30 туриста
 • Застраховка “отмяна на пътуване”- тази застраховка покрива рискове в случай на отказ за пътуване от страна на туриста при доказано заболяване или отмяна на пътуването поради неблагоприятни метеорологични условия и други форсмажорни обстоятелства.
 • NB! Поради постоянно увеличаващите се цени на горивата е възможно да бъде начислена горивна такса по тази програма. Тя ще бъде обявена до 20 дни преди началото на пътуването и ще се заплаща при доплащането

Условия за резеравции:

 • Депозит: 30% от пакетната цена при записване
 • Доплащане: до 21 дни преди дата на заминаване
Допълнителна информация
 • Необходими документи: Лична карта или международен паспорт
 • За деца до 18 г.: международен паспорт, нотариално заверена родителска декларация от непътуващия/те родител/и – оригинал и копие, Копие от акта за раждане, Копие от страницата със снимката в паспорта
 • Медицински изисквания: изясняват се 10 дни преди отпътуване, в зависимост от здравната обстановка в България и държавата на пристигане.
 • Входните такси за туристическите обекти са актуални към момента на публикуване на програмата. Туроператорът не носи отговорност при промяната им. Туристите заплащат актуалните входни такси към момента на пътуването.
 • Агенцията си запазва правото на промени в последователността на изпълнение на програмата
План на пътуването

Ден 1Кулата – Янина – Ксамил

Отпътуване от София в 06:00 часа от пл. „Ал. Невски”. Пътуването е през територията на Гърция по скоростната магистрала Е – 90. Пристигане в курорта Ксамил – тропическият РАЙ на Европа, след обяд. Настаняване в хотел 4*. Вечеря. Нощувка.

Ден 2Ксамил - Саранда

Закуска. Свободно време за плаж и опознаване на курорта.
След обяд в 16:30 часа Ви каним на вълнуваща разходка в курорта Саранда. Саранда е столицата на едноименната област и е една от най-важните туристически атракции на Албанската ривиера. Той е разположен на открит морски залив на Йонийско море. Намира се на две морски мили от гръцкия остров Корфу. Населението на Саранда е около 32 000 жители. Това е изключително място, където може да се насладите на средиземноморския климат и да се отдадете на почивка. В 19:30 часа отпътуване от Саранда за Ксамил и хотела. Вечеря. Нощувка.

Ден 3Ксамил - Бутринт

Закуска. Свободно време или по желание: полудневна екскурзия до Бутринт. Разглеждане на археологическия комплекс, включен в листата на ЮНЕСКО като един от най-добре запазените гръко-римски градове на Балканите: храмът на Асклепий, Баптистерият, Нимфеонът, Театърът, Лъвската порта, Акрополът с археологическия музей. Връщане в Саранда. Следобед свободно време за плаж и разходка. Нощувка.

Ден 4Ксамил

Закуска. Свободно време за плаж. Вечеря. Нощувка.

Ден 5Ксамил – Синьото око – Гирокастра – Ксамил

Закуска. Свободно време или по желание: полудневна екскурзия до Гирокастра, един от най-добре запазените средновековни градове на Балканите, включен в листата на ЮНЕСКО за световното културно наследство. Пешеходна разходка: старият град, родната къща на Енвер Ходжа – днес етнографски музей, крепостта с военния музей. Връщане в Саранда. По пътя – посещение на Синьото око – малко езеро, разположено сред местност с невероятна природна красота. Следобед свободно време. Завръщане в хотела. Вечеря. Нощувка.

Ден 6Ксамил

Закуска. Свободен ден за плаж в Ксамил. Вечеря. Нощувка.

Ден 7Саранда - Корфу

Закуска. Свободно време за плаж и разходки или по желание и срещу допълнително заплащане: целодневна екскурзия до остров Корфу и двореца Ахилион. Завръщане в Ксамил привечер. Вечеря. Нощувка.

Ден 8Ксамил – Янина – София

Закуска. В 09:30 часа отпътуване за България. Пристигане в София вечерта.

Допълните екскурзии

Бутринт

Трансфер до античен и средновековен Бутринт – 12 евро на турист (вкл. входен билет) при минимум 20 туристи

Гирокастро

Екскурзия до Гирокастра и Синьото око – 23 евро ( вкл. входни такси) при минимум 20 туристи

Корфу

Екскурзия до остров Корфу с разглеждане на града и посещение на двореца Ахилион с местен екскурзовод – 70 евро при минимум 30 туриста

Карта
Снимки