5 предимства да пътувате организирано с туристическа агенция

предимства

5 предимства да пътувате организирано

с туристическа агенция

 

Сигурни сме, че понякога сте се питали „Дали да се запишем на екскурзия/ почивка с агенция или сами да се организираме?”. Да, определено пътувайки сами, имате много свобода на действие и сами определяте графика си. НО! Пътуването с туристическа агенция има и много плюсове. Ето 5 предимства ЗАЩО да изберете пътуване с туристическа агенция.

Всъщност получавате повече, отколкото си мислите!

  1. Пестите време, защото всичко се организира от агенцията

Организирането на самостоятелно пътуване е много времеемко. Изборът на дестинация, самолетни билети или с колата ще пътувате, хотел, престой, кои забележителности да посетите… Всичко това отнема време, често се стига до спорове и противоречия. Пътувайки организирано, си спестявате всичкото време, имате готови програми, от които да изберете и остава само да се насладите.

  1. Рискът да бъдете излъгани и подведени намалява

Когато планирате своето пътуване сами, разглеждате различни сайтове или платформи. Там не винаги посредникът е коректен, понякога снимките не отговарят на действителността. Пътувайки с туристическа агенция, вие подписвате договор. Това е сигурност за вас, че ще получите това, което ви е обещано и за което сте платили. Най-често дори самият организатор е бил на мястото и може да ви разкаже в детайли от първо лице.

  1. Винаги има на кого да разчитате

Това е може би едно от най-големите предимства на пътуването с фирма. Имате водач/ екскурзовод, който е на ваше разположение през цялото време. Ако имате неприятна ситуация като кражба, злополука или се изгубите в града – има човек, който веднага ще помогне. Всички хора сме самоуверени и „можем да се справим сами”, но друго си е да чувстваш подкрепа на чужда територия.

  1. Получавате знания за обектите и местата

Определено е добре да знаете пред какво се снимате. Екскурзоводите и водачите разказват и ви помагат при посещението на обектите. Правят резервации предварително и не чакате по опашки за вход. Друг намира и ви показва, не се лутате. Може да откриете места, за които не сте предполагали, че съществуват. Също така водачите от туристическата агенция знаят малки магазинчета за сувенири, автентични кафенета и вкусни ресторанти, където да ви заведат!

  1. Създаване на нови приятелства

И не на последно място – пътувайки организирано, се запознавате с много нови хора. Така откривате нови хора и създавате успешни приятелства. Човешкият фактор винаги влияе и новите контакти могат да направят преживяването още по-приятно.

 

В заключение:

За тези, които не обичат стриктните графици – винаги можете да се отделите от групата за известно време. Дали ще почивате на сянка или ще правите обиколки на града, зависи от вас. Когато се запишете за екскурзия с агенция, вие определяте в кои активности да се включите и в кои не.

 

Ако сме ви убедили, че си заслужава да се пътува организирано,

разгледайте нашите есенно-зимни предложения.

Охрид за 22ри септември

РИМ със самолет – септември/октомври/ ноември

Барселона със самолет – ноември

Прага преди Коледа