Екскурзия до Пулия – близка и непозната

0
Няма места
От419 лв.
Няма места
От419 лв.
The tour is not available yet.

Proceed Booking

Запази в любими

Adding item to wishlist requires an account

3442
4 дни
Availability : 21.10.2018-24.10.2018
София
Бари

В Пулия, на само на час със самолет от София, се крие едно богатство от исторически и културни забележителности. В Бари се съхраняват мощите на Св. Николай.

Описание

7.10.2018 – 10.10.2018 – няма места

21.10.2018 – 24.10.2018 – няма места

Локация на отпътуване и връщане

София

Час на тръгване

12.45 часа

Терминал 1

Цена:

 • Възрастен в двойна и тройна стая: 419 лв. ПРОМО ЦЕНА за записвания до 05.09.2018
 • Възрастен в двойна и тройна стая: 519 лв. редовна цена
 • Доплащане за единична стая: 110 лв.
 • Дете от 7 до 12 г., настанено с двама възрастни в стая: 380 лв за записвания до 05.09.2018; 480 лв редовна цена

Цената включва:

 • Самолетен билет София – Бари – София на АК Уиз Ер с включени летищни такси и 1 салонен багаж с размери 55 см/40 см/25 см
 • Трансфери летище – хотел – летище (за групата на 21.10.)
 • 3 нощувки със закуски в хотел 3* в Мола ди Бари или подобен
 • Екскурзоводско обслужване по целия маршрут
 • Медицинска застраховка за периода на пътуване с покритие 10 000 евро

Цената не включва:

 • Чекиран багаж до 20 кг.: цената се определя при закупуването на самолетния билет
 • Градски такси за хотела: около 6 евро за целия престой /заплащат се задължително при настаняването/
 • Целодневна екскурзия до Матера /с включени транспорт и екскурзоводско обслужване/: 25 евро
 • Целодневна екскурзия до Алберобело и Мартина Франка/с включени транспорт и екскурзоводско обслужване/: 25 евро
 • Застраховка “отмяна на пътуване”- тази застраховка покрива рискове в случай на отказ за пътуване от страна на туриста при доказано заболяване или отмяна на пътуването поради неблагоприятни метеорологични условия и други форсмажорни обстоятелства.

Условия за резеравции:

 • Депозит: 50% от пакетната цена при записване
 • Доплащане: до 21 дни преди дата на заминаване
Допълнителна информация
 • Входните такси за туристическите обекти са актуални към момента на публикуване на програмата. Туроператорът не носи отговорност при промяната им. Туристите заплащат актуалните входни такси към момента на пътуването.
 • Необходими документи: Лична карта или международен паспорт
 • За деца до 18 г.: международен паспорт, нотариално заверена родителска декларация от непътуващия/те родител/и – оригинал и копие, Копие от акта за раждане, Копие от страницата със снимката в паспорта
 • Допълнителни визови, паспортни и санитарни изисквания - няма
 • Агенцията си запазва правото на промени в последователността на изпълнение на програмата
 • Екскурзията ще се проведе при минимум 20 записани туриста
План на пътуването

Ден 17.10. или 21.10.2018

Среща на летище София, Терминал 1 за полет до Бари в 12.45 часа. Кацане в 13.10 часа. Следва пешеходна обиколка на Бари, столицата на област Пулия. Бари е бил римски, по-късно византийски град, а през 1071 г. е завладян от норманите. От 1324 г. до 1558 г. е независим и след това е присъединен към Неаполитанското кралство. Разглеждане на всички известни забележителностти – крепостта Свево, Катедралата „Сан Сабино“, базиликата „Св. Николай“, съхраняваща мощите на покровителя на моретата. Разходка из стария град, където плетениците от улици и пресечки носят свой особен дух. Обиколката приключва на красивата крайбрежна улица. Свободно време. Трансфер до хотела в Мола ди Бари и настаняване. Нощувка.

Ден 28.10. или 22.10.2018

Закуска. Свободно време или целодневна екскурзия до Алберобело и Мартина Франка (срещу доплащане от 25 евро на човек). Алберобело със своите трули, е една от най-впечатляващите туристически атракции на Пулия. Къщичките са обявени за част от културното наследство на ЮНЕСКО. Покривите на всяка трула са съставени от няколко конуса. Чудноватите постройки датират от XVI век, когато местните фермери били принудени да се установят в тази част на Италия, за да обработват земята. Трулите се срещат и на други места, но именно в Алберобело очарователните махали от къщурки създават една необикновена и запомняща се гледка. Отпътуване за Мартина Франка, вторият най-гъсто населен град на Пулия. Посещение на старинната част на града, заобиколена от каменни стени с известните барокови порти, водещи до площади и тесни криволичещи улички. Връщане в Бари. Нощувка.

Ден 39.10. или 23.10.2018

Закуска. Свободно време или целодневна екскурзия до Матера (срещу доплащане от 25 евро на човек). Матера е уникално селище, разположено в провинция Базиликата. Още в древността хората заселват естествените пещери в каньона на река Гравина. Условията на живот в т.н. „саси“ не се променят съществено през вековете и в през 50-те години на XX век с държавно финансиране живеещите в пещерите са преместени в съвременни жилища. Каменната част на града остава необитаема и започват да я наричат „Мъртвият град“. Това продължава докато киното не се заинтересува от Матера и я превръща в естествен декор на популярните продукции „Евангелие по Матея“ и „Страстите Христови“. Идва и признанието на ЮНЕСКО – градът е обявен за обект на световното културно наследство. Повишеният интерес провокира потенциала на Матера като туристическа дестинация и тя е избрана за европейска столица на културата през 2019 г. заедно с нашия Пловдив. Връщане в Бари привечер. Нощувка.

Ден 410.10. или 24.10.2018

Закуска. Свободно време за разходка и шопинг в Мола ди Бари. Около 11.30 часа трансфер до летището за полет до София в 13.40 часа. Кацане на Терминал 1 в 15.55 часа.

Карта
Снимки