Екскурзия до Пулия с посещение на сафари парк „ Фазаноландия“

0
НОВО
From799 лв.
НОВО
From799 лв.
Save To Wish List

Adding item to wishlist requires an account

8551
4 дни
Дати: 26.09.2024 - 29.09.2024
София
Бари

Пулия е регион в Югоизточна Италия, който граничи с Йонийско и Адриатическо море.Това е място, където слънцето грее около 300 дни в годината. На територията на Пулия има приказни малки градчета, из които си заслужава да се разходите. Вкусно похапване, морски гледки,  посещение на интересни места – нищо няма да ви липсва.

 

Описание

26.09.2024 – 29.09.2024

Локация на отпътуване и връщане

София

Час на тръгване

13.30 часа, Терминал 2

Цена:

 • Възрастен в двойна и тройна стая - 799 лв.
 • Доплащане за единична стая: 350 лв.
 • Дете от 7 до 12 г., настанено с двама възрастни в стая - 629 лв.

Цената включва:

 • Самолетен билет София – Бари – София на АК Райънер с включени летищни такси
 • 1 малък салонен багаж с размери 40 см/30 см/20 см
 • 3 нощувки със закуски в хотел 3*/4* в Бари
 • Екскурзоводско обслужване по целия маршрут

Цената не включва:

 • Трансфер летище-хотел-летище с градски автобус или влак - 35 евро в двете посоки /заявява се и се заплаща предварително/
 • Медицинска застраховка за периода на пътуване с покритие 10 000 евро, към ЗАД Армеец: 2 лева на ден /заявява се и се заплаща предварително от България/
 • Чекиран багаж до 20 кг. или приоритетно качване на борда и ръчен багаж до 10 кг. с размери 55/45/23 см.: заявява се при резервация
 • Градски такси за хотела: около 6 - 10 евро за целия престой /заплащат се задължително на водача/
 • Полудневна екскурзия до Полиняно А‘Маре с влак: около 15 евро /заплащат се цената на билета и екскурзоводското обслужване/
 • Целодневна екскурзия до Матера с минибус: 45 евро
 • Целодневна екскурзия до Алберобело и Мартина Франка с минибус - 65 евро
 • Целодневна екскурзия до Фасаноландия и Локоротондо - 55 евро (не включва вход за зоопарка 38 евро)
 • Пакет 3 екскурзии ( Матера - Алберобело и Мартина Франка - Фасаноландия и Локоротондо) – 150 евро
 • Застраховка “отмяна на пътуване”- тази застраховка покрива рискове в случай на отказ за пътуване от страна на туриста при доказано заболяване или отмяна на пътуването поради неблагоприятни метеорологични условия и други форсмажорни обстоятелства.

Условия за резеравции:

 • Депозит: 50% от пакетната цена при записване
 • Доплащане: до 21 дни преди дата на заминаване
Допълнителна информация
 • Необходими документи: Лична карта или международен паспорт
 • За деца до 18 г.: международен паспорт, нотариално заверена родителска декларация от непътуващия/те родител/и – оригинал и копие, Копие от акта за раждане, Копие от страницата със снимката в паспорта
 • Допълнителни визови, паспортни и санитарни изисквания - наличие на зелен сертификат или отрицателен тест за КОВИД
 • Агенцията си запазва правото на промени в последователността на изпълнение на програмата
 • Входните такси за туристическите обекти са актуални към момента на публикуване на програмата. Туроператорът не носи отговорност при промяната им. Туристите заплащат актуалните входни такси към момента на пътуването.
 • Екскурзията ще се проведе при минимум 10 записани туриста
План на пътуването

1 денСофия - Бари - Полиняно А'Маре

Среща на летище София за полет до Бари с авиокомпания Райънер. Пристигане в Бари. По желание трансфер до хотела. Настаняването е след 14 ч. Нощувка.
По желание посещение на красивото крайбрежно градче Полиняно А‘Маре (пътува се с влак около 25 мин). Полиняно а Маре е може би най-сниманото място в цяла Пулия. Градът е построен върху варовикови скали, които се спускат върху сините вълни на Адриатическо море. Има много панорамни тераси, от които можете да се насладите на красива гледка към морето и скалистия бряг. Може да се разходите из стария град, да слезете до прочутия плаж „ Монашеско острие“, площада със статуята на Доменико Модуньо и да опитате прясна морска храна.

Връщане в Бари. Нощувка.

2 денБари - Фазаноландия - Локоротондо

Закуска. Свободно време или целодневна екскурзия до Сафари-зоопаркът Fasanolandia и Локоротондо.
Паркът е разделен на две части. Едната е сафари частта, където има лъвове, тигри, слонове, жирафи, зебри и др. Животните се наблюдават от мини сафари бус, като някои от тях (особено жирафите и зебрите) са много любопитни и може да ги пипнете. В другата част на парка се намират маймуни, костенурки, хипопотами и др. Там може да се разходите пеша, както и с малко влакче и е много приятна емоция. Има възможност и за разходка с лодка в езеро, в което има няколко островчета с маймуни. В тази част се намира и увеселителен парк. Около 4 часа е продължителността на посещението в парка.
След това отпътуване към Локоротондо. Локоротондо е село в област Пулия, Италия Историческият център на Локоротондо е с кръгла форма и е разположен на 400-метров хълм. От там идва и името му, което буквално преведено означава “кръгло място”. Когато приближавате хълма на Локоротондо, ще видите наистина един кръговиден хълм с бяла стена от сгради с остри покриви. Сградите някак си са подредени в кръг. Дори когато се разхождате из улиците на града, имате чувството, че се въртите в кръг.Свободно време за разходка из Локоротондо.
Връщане в Бари. Нощувка.

3 денБари - Алберобело - Мартина Франка

Закуска. Свободно време или целодневна екскурзия до Алберобело и Мартина Франка.
Алберобело със своите трули, е една от най-впечатляващите туристически атракции на Пулия. Къщичките са обявени за част от културното наследство на ЮНЕСКО. Покривите на всяка трула са съставени от няколко конуса. Чудноватите постройки датират от XVI век, когато местните фермери били принудени да се установят в тази част на Италия, за да обработват земята. Трулите се срещат и на други места, но именно в Алберобело очарователните махали от къщурки създават една необикновена и запомняща се гледка. Преминавайки през района на трулите в Пулия, стигаме до Мартина Франка или просто Мартина. Това е най-големият град в долината Итрия и негов търговски център от векове насам. Мартина Франка е една от перлите на Пулия, с лабиринт от тесни улички, барокови фасади и китни балкони. В центъра на стария град се намира главната църква на Мартина Франка – базиликата Сан Мартино . Тя е на около 250 години, но е получила статут на “базилика” едва преди 20-тина години. Такъв статут имат най-големите и значими римо-католически храмове. Фасадата е много богато украсена с различни орнаменти.
Връщане в Бари. Нощувка.

4 денБари - Матера – София

Закуска. Свободно време или целодневна екскурзия до Матера.
Матера е уникално селище, разположено в провинция Базиликата. Още в древността хората заселват естествените пещери в каньона на река Гравина. Условията на живот в т.н. „саси“ не се променят съществено във времето. Но в средата на XX век с държавно финансиране живеещите в пещерите са преместени. Каменната част на града остава необитаема и започват да я наричат „Мъртвият град“. Киното се заинтересува от Матера и я превръща в естествен декор на популярните продукции „Евангелие по Матея“, „Страстите Христови и др.. Градът е обявен от ЮНЕСКО за обект на световното културно наследство. Матера беше и европейска столица на културата през 2019 г. заедно с нашия Пловдив. Връщане в Бари. Около 19.30 часа трансфер до летището за полет до София в 22.30 часа. Кацане на Терминал 2 в 00.50 часа.

Карта
Снимки