Москва и Золотое кольцо

0
Цена
От2,460 лв.
Цена
От2,460 лв.
The tour is not available yet.

Proceed Booking

Запази в любими

Adding item to wishlist requires an account

1536
9 дни
Дати: 30.06.2019-08.07.2019
София
Москва, Золотое кольцо

Златният пръстен е съвкупност от средновековни селища в Централна Русия, на североизток от Москва. Обхваща градове от Североизточна Русия. В миналото районът е известен под името Залесие. Тези градове са сред най-живописните селища в Русия и ярко представят нейната архитектура тип луковична глава.

Описание

30.06.2019 – 08.07.2019
9 дни/8 нощувки

Локация на отпътуване и връщане

София

Час на тръгване

12.30 Терминал 2

Цена:

 • Възрастен в двойна стая: 2460 лв.
 • Доплащане за единична стая: 480 лв.

Цената включва:

 • Самолетен билет София – Москва – София с България Ер/Аерофлот с включени летищни такси и багаж
 • Трансфери летище – хотел – летище, всички други трансфери по маршрута
 • 4 нощувки със закуски в хотел 3*+ в Москва
 • 1 нощувка със закуска в хотел 3* в Суздал
 • 2 нощувки със закуски в хотел 3*+ в Кострома
 • 1 нощувка със закуска в хотел 3* в Сергиев Посад
 • 7 обяда в ресторанти/кафета в съответните градове
 • Описаната програма с лицензирани екскурзоводи на български език в Москва и на руски език (с превод от водача) в останалите градове
 • Входни такси за посещаваните музеи по програмата
 • Слушалки по време на екскурзионната програма
 • Медицинска застраховка с покритие 50000 €
 • Екскурзоводско Обслужване /Водач по време на пътуването

Цената не включва:

 • Стойността на руската виза за български граждани със срок за издаване 14 календарни дни с включена такса визов център – 120 лв
 • Разходи от личен характер
 • Застраховка “Отмяна на пътуване”- тази застраховка покрива рискове в случай на отказ за пътуване от страна на туриста при доказано заболяване или отмяна на пътуването поради неблагоприятни метеорологични условия и други форсможарни обстоятелства.

Условия за резервации:

 • Депозит: 50% при записване
 • Доплащане: до 45 дни преди дата на заминаване
Допълнителна информация
 • Програмата се провежда при минимум 20 записани туристи. В случай, че необходимият брой туристи не е събран, платилите туристи ще бъдат информирани 31 дни преди датата на отпътуване
 • Необходими документи: Mеждународен паспорт с шестмесечна валидност към датите на пътуването и 1 бр. цветна снимка паспортен формат
 • За деца до 18 г., пътуващи без родители или с 1 родител е необходима нотариално заверена декларация от родителите /оригинал и копие/
 • Туроператорът си запазва правото да променя последователността на изпълнение на мероприятията по програмата
 • Полетното разписание е в местни времена
 • NB: Туристическата агенция не носи вина или каквато и да е отговорност за загубен и закъснял багаж. Решението за включване в екскурзия със самолетен превоз автоматично предполага, че неудобствата от инциденти с багаж са предварително приети от пътника. Напомняме на всички туристи, че такива инциденти непрестанно се случват!
План на пътуването

Ден 1София - Москва

Среща на летище София, Терминал 2 за полет до Москва в 12.30 часа. Пристигане на летище Шереметиево в 15.35 часа. Организиран трансфер до Москва и настаняване в хотел 3*+. Свободно време за самостоятелна разходка из руската столица. Нощувка.

Ден 2Москва – Владимир – Боголюбово

Закуска. Освобождаване на хотела. Oтпътуване за Владимир. Пристигане и обяд в града. Следва обиколка на старата столица на Русия с екскурзовод на български език. Разглеждане на Златната порта – символ на величието на Древна Рус; Дмитриевския събор – архитектурен паметник от предмонголската епоха; Успенския събор – уникална съкровищница на руското църковно изкуство със запазени стенописи от XII век.
Отпътуване за Боголюбово и посещение на един от най-старите манастири в тази част на Русия с двореца на княз Андрей и съборната църква „Рождество Богородично“. Продължаваме към Суздал. Настаняване в хотел 3*. Нощувка.

Ден 3Суздал - Иванова - Кострома

Закуска. Обзорна екскурзия на Суздал с екскурзовод на български език. Това е град-музей с около 200 исторически паметници, повечето включени в списъка на ЮНЕСКО за световното наследство на човечесвтото. Посещение на Музея на дървената архитектура с уникалните му постройки от XVII – XIX век. Музеят разкрива начина на живот във Владимирска област, показвайки жилищни и стопански сгради, храмове и улици. Обяд в ресторант в града. Отпътуване за Кострома. Попътна спирка в Иваново и панорамна обиколка. Настаняване в хотел 3 * в Кострома. Нощувка.

Ден 4Ярославъл – Кострома

Закуска. Отпътуване за Ярославъл. Панорамна обиколка с екскурзовод на български език. Ще се разходим по крайбрежието на Волга, реконстуирано по случай хилядолетието на града, ще видим чудесния архитектурен ансамбъл в центъра на Ярославъл, част от наследството на ЮНЕСКО. Връщане в Кострома. Обяд в ресторанта на хотела. Oбзорна обиколка на града с екскурзовод на български език. от XVIII век. Разглеждане на централния площад с неговия пазар и пожарната кула, както и символът на Кострома – Ипатиевския събор с гробница на династията Романови. Връщане в хотела. Нощувка.

Ден 5Ростов Великий – Переславъл Залеский – Сергиев Посад

Закуска. Отпътуване за Ростов Великий. Посещение на Ростовския Кремъл – резиденция на ростовските митрополити. Венец на целия ансамбъл е Успенският събор и неговата камбанария с 15 камбани. Разглеждане на Архиепископския двор, Катедралния площад и изложбата на керамика в Ростовски Кремъл. Отпътуване за Переславъл Залеский, родното място на Александър Невски и люлка на руската флота. Запознаване със забележителностите на Червения площад. Обяд в ресторант в града. Продължаваме към Сергиев Посад. Посещение на Трооицко-Сергиевата лавра с разглеждане на Успенския и Троицкия събори. Настаняване в хотел. Нощувка.

Ден 6Александров – Москва

Закуска. Отпътуване към Александров. Панорамна обиколка на града с посещение на Александровкия Кремъл – резиденция на първия руски цар Иван Грозни. Запознаване с архитектурния ансамбъл от храм, дворцови зали, средновековни изби, експозиции от различни епохи. Обяд в ресторант в Александров. Продължаваме към Москва. Пристигане и настаняване в хотел 3*+. Нощувка.

Ден 7Москва

Закуска. Екскурзия на български език в Кремъл – Ивановския площад със знаменитите Цар Пушка и Цар Камбана, Успенския, Архангелския и Благовещенския събори. Посещение на Оръжейната палата – Московски музей-съкровищница, част от комплекса Голям Кремълски дворец. В нея се съхраняват царски и патриаршески скъпоценности, изработени от кремълските майстори или подарени от чуждестранни посолства. Обяд в кафе в града. Следва пешеходна обиколка на Червения площад – политическият център на Руската федерация, събора Василий Блажений, изграден през 16 век в чест на превземането на Казан от Иван Грозни, ГУМ – най-старият търговски център в Русия, мавзолея на Ленин. Свободно време. Връщане в хотела. Нощувка.

Ден 8Москва

Закуска. Панорамна обиколка на града с екскурзовод на български език: възстановения храм на Христос Спасител – символ на възраждащата се християнска Русия, Московските булеварди, Московския университет, Театралния площад, ул. Тверская, Сталинските небостъргачи и др. Обяд в кафе в града. Следва посещение с екскурзовод на български език в Третяковската галерия – разглеждане на нейната уникална колекция, създадена от мецената Павел Третяков с произведения на Васнецов, Врубел, Левитан, Репин, Шишкин и др. Свободно време. Връщане в хотела. Нощувка.

Ден 9Москва - София

Закуска. Освобождаване на хотела. Разходка по Замоскворечието – най-старата област в централната част на Москва, намираща се на завоя на Москва река на юг от Кремъл. Разходка с корабче по реката – 2 часа. Обяд в кафе в града. Свободно време. Трансфер до летище Шереметиево за полет до София в 19.35 ч. Кацане в София в 22.30 ч.

Map
 
Снимки