Екскурзия до Мексико, Такско и Акапулко

0
Цена
От3,600 лв.
Цена
От3,600 лв.
The tour is not available yet.

Proceed Booking

Запази в любими

Adding item to wishlist requires an account

9460
11 дни
Дати: 18.10.2019-28.10.2019
София
Мексико, Акапулко

Мексико – трябва да се посети и е най-добре организирано с група. Октомври като месец е най-подходящ – хубаво време, далеч от дъждовния сезон. Програмата съчетава екскурзионни обиколки и свободно време за плаж и развлечения. В цената са вкключени и обеди в някои от градовете. Най-важното: с полет от София и водач от България!

Описание

Мексико – Такско – Акапулко
Мексико сити – Теотиуакан – Чолула – Пуебла – Куернавака – Такско – Акапулко – Ла Кебрада
18.10.2019 – 28.10.2019
11 дни /9 нощувки

Локация на отпътуване и връщане

София

Час на тръгване

7:35 часа

Цена:

 • Възрастен в двойна и тройна стая: 3600 лв.
 • Възрастен в единична стая: на запитване
 • Дете от 7 до 11,99 г., настанено с двама възрастни в стая: на запитване

Цената включва:

 • Самолетен билет: София – Рим – Мексико – Амстердам – София
 • Летищни такси
 • Трансфер летище – хотел – летище в град Мексико
 • Трансфер град Мексико – Акапулко – град Мексико
 • 6 нощувки в хотел в град Мексико Fontan 4* или подобен
 • 6 закуски на ведска маса
 • 5 обяда по време на екскурзиите
 • 1 вечеря в ресторант Белини
 • 3 нощувки в Акапулко на All Inclusive в хотел Copacabana 4* или подобен
 • Водач от България и обслужване на български език
 • Екскурзия до „Сокало“, Катедрала Метрополитън, музей Темпло Майор с вход, Посещение на Антропологически музей с вход, обяд, Разходка по площад Гарибалди
 • Екскурзия до Пирамидите на Теотиуакан с вход и обяд в ресторант Ла Грута
 • Посещение на занаятчийски пазар “Ла Сиудедела“, Койоакан, музей Фрида Кало с вход и Ксочимилко с разходка с лодка по каналите и обяд, Стадион Ацтека
 • Екскурзия до Чолула и Пуебла с обяд
 • Екскурзия до Куернавака и Такско с обяд
 • Разходка до Ла Кебрада

Цената не включва:

 • Лични разходи
 • Допълнителни услуги, които не са включени в програмата
 • Допълнителни екскурзии, храни, напитки, които не са споменати в пакета
 • Медицинска застраховка. Може да се сключи при нас с подписване на договора.
 • Застраховка “отмяна на пътуване” - тази застраховка покрива рискове в случай на отказ за пътуване от страна на туриста при доказано заболяване или отмяна на пътуването поради неблагоприятни метеорологични условия и други форсмажорни обстоятелства.

Условия за резеравции:

 • Депозит: 50% от пакетната цена при записване
 • Доплащане: до 31 дни преди дата на заминаване
Допълнителна информация
 • Полетно разписание: 18.10.2019 София – Рим 07:35 – 08:30; 18.10.2019 Рим – Мексико 10:40 – 17:00; 27.10.2019 Мексико – Амстердам 21:55 – 15:10; 28.10.2019 Амстердам – София 18:10 – 21:55. Забележка: Часовете на полетите ще бъдат препотвърдени преди пътуването!
 • Необходими документи: Международен паспорт с мин. валидност 6 месеца преди датата на пътуването
 • За деца до 18 г.: международен паспорт, нотариално заверена родителска декларация от непътуващия/те родител/и – оригинал и копие, Копие от акта за раждане, Копие от страницата със снимката в паспорта
 • Пътуването е без медицински изисквания за имунизации
 • Туристическата агенция не носи вина или каквато и да е отговорност за загубен и закъснял багаж. Решението за включване в екскурзия със самолетен превоз автоматично предполага, че неудобствата от инциденти с багаж са предварително приети от пътника. Напомняме на всички туристи, че такива инциденти непрестанно се случват!
 • Агенцията си запазва правото на промени в последователността на изпълнение на програмата
 • Цената подлежи на препотвърждение до момента на резервация на полета
План на пътуването

Ден 118.10.2019

Тръгване от Летище София в 07:35 ч. Пристигане на летище Рим в 08:30 ч. Излитане от Рим в 10:40 ч. Пристигане на летището в град Мексико в 17:00 ч, посрещане от наш представител. Трансфер до хотела и настаняване. Нощувка в Мексико Сити.

Ден 219.10.2019

Закуска. Целодневна обиколка с автобус на Мексико Сити – един от най-сюрреалистичните градове в света. Програмата започва с посещение на „Сокало“ – най-големият площад в сърцето на историческия център на Мексико Сити, един от най-красивите площади в света и вторият по големина след Червения площад в Москва. Посещение на Катедралата Метрополитън (таксата за вход е включена в цената), приютяваща множество произведения на изкуството в различни стилове. Посещение на музея на Темпло Майор (входната такса е включена в цената), построен на мястото на някогашна пирамида и приютяващ скулптурни шедьоври на ацтеките като календарът на Слънцето, монолитът от Койолшауки или статуята на Чак Моол – полегналият войн, който събира изтръгнатите сърца. Обяд (включен в цената). Посещение на Антропологическия музей. Ще посетим Антропологическия музей, съдържащ една от най-големите колекции от археологически и антропологически находки от мексиканските предколониални цивилизации. Разходка по площад „Гарибалди“, където можете да се насладите на песните на мариачите. Връщане в хотела. Нощувка в Мексико Сити.

Ден 320.10.2019

Закуска. Посещение на Теотиуакан с обяд (50 км от Мексико Сити) – загадъчната археологическа зона, където можем да видим останките на най-големия град в предколумбова Америка – голям икономически, духовен и културен център (таксата за вход е включена в цената). По време на апогея си през V – VI век, градът е наброявал 200 – 250 хиляди жители. Влиянието на Теотиуакан се чувства из целия район на Централна Америка. По неизвестни причини градът е напуснат и става необитаем през IX век. Три века по-късно е преоткрит от ацтеките, които използват храмовия комплекс за култови ритуали и превръщат Теотиуакан в люлка на голяма част от мексиканската митология. Днес това е най-големият археологически обект в мексиканското плато, забележителен с гигантизма на обектите си, със строгата планификация на града, както и с историческата си стойност. Човек наистина настръхва, когато за първи път види огромните строги силуети на фона на полупустинния пейзаж. Разглеждане на археологическия комплекс: Булеварда на мъртвите, Двореца на Кетцалпапалотл и Храма на Кетцалкоатл, Пирамидата на Слънцето и Пирамидата на Луната (свободно време – възможност за изкачване). Обяд.
Връщане в хотела в Мексико Сити. Вечеря в ресторанта Белини, който се намира в Световния търговски център в столицата на Мексико, и официално е признат за най-големия въртящ се ресторант в света. Той е оборудван със система, която позволява на посетителите му в продължение на 1 час и 45 минути да извършат „панорамно пътешествие“ из града, без да стават от столовете си. За това време ресторантът, който се намира на 45-ия етаж на небостъргач, се завърта на 360 градуса и дава възможност на клиентите да се насладят на всички забележителности на мексиканската столица от птичи поглед. Всичко това е придружено от приятната атмосфера, създадена от класически оркестър на живо. Изисквания: официално облекло. Нощувка в Мексико Сити.

Ден 421.10.2019

Закуска. Посещение на занаятчийския пазар “Ла Сиудедела” с разнообразие от занаяти от различни части на страната. В квартала „Койоакан“ ще се насладим на живописен пейзаж от къщи, боядисани в радостни цветове и след това ще се отправим към музея на Фрида Кало или Синята къща, където са живели известната художничка и съпруга й, не по-малко известният Диего Ривера (входната такса е включена в цената).
Панорамно преминаване през Университетския град, където може да се види модерната архитектура в Мексико Сити. Обяд (включен в цената).
Разходка с лодка (таксата е включена в цената) по каналите на Сочимилко – едно от най-живописните места в огромния мегаполис. Името на квартала означава „цветно поле“ и на това място още ацтеките са отглеждали своите плаващи градини. Днес кварталът е прорязан от канали, по които плават характерните за това място лодки „трахинерас“, а разхождащото се множество се наслаждава на уличните оркестри от мариачи. На връщане се минава панорамно покрай стадиона „Ацтека“ – един от най-известните и емблематични футболни стадиони в света. Връщане в хотела. Нощувка в Мексико Сити.

Ден 522.10.2019

Закуска. Екскурзия до Чолула, Пуебла. Ще посетим впечатляващия археологически обект Чолула, считан за един от най-големите в света, построен върху естествено възвишение. Това място също е пример за сливането между двете култури, където при испанската колонизация, върху пирамидата е построена църквата на Дева Мария от Ремедиос. След това продължаваме към църквата Санта Мария Tonantzintla, францисканска църква, изключително интересна, като пример за “местния Барок”. Нашето приключение продължава до центъра на града, на Пуебла, място, пълно с интересни паметници и исторически данни. Тук ще имаме възможност да видим Катедралата и Капиля дел Росарио в която се помещава пищен декор, който ще ни изненада. Включва обяд. След обяда свободно време за разходка и пазаруване по улиците на Пуебла. Нощувка в Мексико Сити.

Ден 623.10.2019

Закуска. Екскурзията до Куернавака и Такско (190 км). Ще се запознаем с две от най-красивите места в централната част на страната. Ще обиколим града на Вечната пролет (Eterna Primavera), ще спрем при изключително красивата Катедрала на Куернавака, чието построяване датира от XVI век.
След това ще се отправим към Такско, известен със сребърните си мини и производството на уникални изделия от благородният метал, наричан още Световна столица на среброто. Там ще посетим занаятчийски магазин за сребро, за да се запознаем с процеса на обработка на този скъпоценен метал и как да го различаваме. Маршрутът също включва центъра на Такско, с приятна атмосфера, павирани улици и барокова архитектура. Там ще се запознаем с Църквата Санта Приска. Свободно време за снимки. Обяд /напитките не са включени/.
След обяд се препоръчва посещение на Ксочикалко. Името Xochicalco може да бъде преведено като “в дома на цветята”. Основният церемониален център е на върха на изкуствено издигнат хълм, с останки от жилищни структури, най-вече изкривени, на дълги тераси, покриващи склоновете. Потегляме за Райската порта на Акапулко (245 км). Настаняване в хотела. Нощувка в Акапулко.

Ден 724.10.2019

Свободен ден за занимания по избор. Можем да се насладим на красивите плажове и водни спортове. В късния след обяд ще направим разходка до La Quebrada. Местността Ла Кебрада на брега на Тихия океан е сред най-известните туристически атракции в Акапулко. Гмурците забавляват туристите, като скачат на разстояние от 35 метра висок скалист бряг. Нощувка в Акапулко.

Ден 825.10.2019

Свободен ден за занимания по избор. Можем да се насладим на красивите плажове и водни спортове.

Ден 926.10.2019

Трансфер до град Мексико. Настаняване и нощувка в Мексико Сити.

Ден 1027.10.2019

Закуска. Трансфер до Международното летище на град Мексико, за полет в 21:55 ч.

Ден 1128.10.2019

Пристигане в Амстердам в 15:10 ч. Полет за София в 18:10 ч. Пристигане в София в 21:55 ч.

Карта
Снимки