Екскурзия и почивка до Кападокия, Турция

0
Price
From339 лв.
Price
From339 лв.
The tour is not available yet.

Proceed Booking

Save To Wish List

Adding item to wishlist requires an account

7685
8 дни
Дати: от 06.04.2021 до 07.12.2021
София
Анталия, Кападокия

Кападокия (на персийски Katpadukya – „Земя на красивите коне“) е историческа област в Централен Анадол, в поречието на река Халис. Днес Кападокия представлява комплекс от музеи на открито с голямо историческо и културно значение. Дестинацията се посещава от приблизително 2 млн. туристи годишно. Възползвайте се от пълна програма транспорт със самолет,7 нощувки със закуски.

Описание

Самолетна програма – чартърни полети
8 дни, 7 нощувки със закуски

Кападокия е място, докоснато от все още неразгадана магия и мистика.
Вятърът и слънцето са изваяли чудновати образувания, а човешката ръка е оформила в тях едни от най-старите християнски църкви и манастири. Причудливите форми, подземните градове и скалните църкви ще Ви поднесат едно незабравимо изживяване.

Локация на отпътуване и връщане

София

Час на тръгване

сутрин

Цена:

 • Цените в таблицата са в лв. на човек, настанен в двойна/ тройна стая, на база закуска
 • Доплащане за единична стая: 219 лв.
Дата Нощувка на база закуска Доплащане за вечери и културна програма

20.04.2021

04.05.2021

18.05.2021

от 499 лв.

до 559 лв.

259 лв.

01.06.2021

15.06.2021

29.06.2021

от 599 лв.

до 699 лв.

259 лв.

от 07.09.2021

до 

12.10.2021

от 599 лв. 259 лв.

от 19.10.2021

до 07.12.2021

 

 

 

От 339 лв. 

до 559 лв.

259 лв.

Цената включва:

 • Полет София-Анталия-София с реномирана авиокомпания, включващ всички летищни такси
 • Багаж - 20 кг. регистриран и 5 кг. салонен багаж
 • Tрансфер с модерен автобус с климатик
 • 7 нощувки със закуски на блок маса в отлични 4* и 5* хотели според местната категоризация (4 нощувки в района на Анталия, 3 нощувки в Кападокия)
 • Водач с български език. По време на целия престой той ще бъде с Вас, за да Ви дава подробна информация за цялата програма, ще Ви съветва и оказва съдействие

Цената не включва:

 • Медицинска застраховка: 12 лв. за лица до 65 г., 24 лв. за лица над 65 г. /заявява се и се заплаща от България/
 • Пакет 7 вечери: 259 лв. (+бонус входни такси във всички обекти според програмата) /заявява се и се заплаща от България/
 • Бакшиш за екскурзоводско обслужване и шофьор от местна фирма /заплаща се на място/
 • Застраховка "Отмяна на пътуването"

Условия за резервации:

 • Депозит: 100 лв. при записване
 • Доплащане: до 15 дни преди дата на заминаване
Допълнителна информация
 • За деца до 18 г., пътуващи без родители или с 1 родител е необходима нотариално заверена декларация от родителите /оригинал и копие/
 • Срок за уведомление при недостигнат минимален брой туристи – 7 дни преди датата на тръгване
 • Туроператорът си запазва правото да променя последователността на изпълнение на мероприятията по програмата
 • Туроператорът препоръчва на своите клиенти сключване на застраховка Отмяна на пътуване, покриваща загубите в случай, че са възпрепятствани да пътуват. Застраховката е доброволна и се сключва в деня на сключване на дговора за организирано пътуване. Туроператорът не възстановява сумата по застраховката при неосъществяване на екскурзиятa.
План на пътуването

Ден 1Полет до Анталия

Вашият екскурзовод ще Ви посрещне на летището с „Добре дошли“. В хотела Ви очаква освежителна напитка. Нощувка в района на Анталия.

Ден 2Манастир Мевляна – Кападокия

Закуска. Пътуване към Коня – някогашната столица на ранно-средновековното селджукско царство. Ще посетите манастира Мевляна (Мевляна теке). Днес той е музей на ислямското изкуство и съкровищница на турските занаятчийски изделия. След това продължавате към Кападокия, където ще пренощувате.

Ден 3Музей на открито Гьореме и Учхисар

Закуска. В националният парк „Гьореме“ (под егидата на ЮНЕСКО) ще видите известните със своите фрески скални църкви. Въображението Ви ще се провокира от мистичните скални стени, пирамиди и конусообразни образувания с вулканичен произход. Ще посетите долините Деврент и Пашабаг (известна още като „Долината на монасите“). За Пашабаг е характерно базалтовите шапки върху вулканичните туфи, тук се намира и църквата на св. Симеон Стълпник. Пейзажът ще Ви възхити с неповторимостта и съвършенството на вулканичните конуси, високи над 10 метра, разположени на групи или изникващи самостоятелно пред погледа. Ще можете да разгледате отвън най-високото вулканично образувание – Учхисар. Същия ден ще посетите и традиционна тъкачна работилница, където ще се запознаете с цялостния производствен процес от извличането на суровината – коприна, памук или вълна – до готовия изтъкан продукт. Програмата ще завърши с посещение на гр. Аванос, в който още се практикува грънчарството, спазвайки традициите от древността. За характерните червени грънчарски изделия се използва пръст от наносите на Червената река. Нощувка в района на Кападокия.

Ден 4Свободно време или излет

Закуска. Ще разполагате със свободно време, за да усетите магията и мистиката на Кападокия, колко завладяваща и многолика е тя. По желание може да се включите в организиран излет. Нощувка в района на Кападокия.

Ден 5Селджукски кервансарай Султанханъ – Анталия

Закуска. На връщане към Анталия ще видите прочутия селджукски кервансарай Султанханъ (Султанския хан). Пътят се вие сред прекрасните пейзажи на планината Торос. Следващите три нощувки са в Анталия.

Ден 6Анталия

Закуска. Анталия е курорт на Турската ривиера. Градът е заобиколен от високи планини и средиземноморското край-брежие. Районът е изпълнен с безброй плажове, множество археологически и исторически обекти. Ще видите „Йъвлъ Минаре“ (Минарето с вдлъбнатините) – запазен знак на града.
На „Калекапъсъ“ – крепостната порта на старата кула, където се е помещавала стражата, се намира градският часовник. Разходката из града крие многобройни изненади и възможности за пазаруване. Можете да се сдобиете изгодно с изключително красиви бижута или кожени изделия. За финал на деняще посетите прочутия водопад „Карпуз Калдъран“. Нощувка в района на Анталия.

Ден 7Свободно време или излет

Закуска. Свободно време или излет, предложен от любезните ни турски партньори. Нощувка в района на Анталия.

Ден 8Полет към дома

Закуска. Трансфер за летището и обратен полет към София.

Map
Снимки