Екскурзия до Русе, пещерата Орлова чука, Червен, Ивановски скални църкви и Басарбовски манастир

0
Price
From169 лв.
Price
From169 лв.
The tour is not available yet.

Proceed Booking

Save To Wish List

Adding item to wishlist requires an account

3020
3 дни
Дати: 30.10.2020 - 01.11.2020
Русе

По празниците да си организираме едно малко бягство до Дунав и да се запознаем със забележителностите край Русе – градът на свободния дух. Програмата съчетава културно-исторически места и природни красоти. Какво по-хубаво може да очакваме!

Описание

30.10.2020 – 01.11.2020 Потвърдено пътуване

Локация на отпътуване и връщане

София

Час на тръгване

07.30 

Цена:

 • Възрастен в двойна стая: 169 лв.
 • Възрастен в единична стая: 239 лв.
 • Дете до 12 години, настанено с двама възрастни: 99 лв.

Цената включва:

 • Транспорт с автобус, лицензиран за туристически пътувания
 • 2 нощувки със закуски в хотел *** в Русе
 • Туристическа програма в Русе, Търново и Плевен
 • Екскурзоводско обслужване по целия маршрут

Цената не включва:

 • Входните такси на посещаваните туристически обекти: *Крепостта Царевец: 4 лв. *Храм Св. 40 мъченици: 4 лв. *Ивановските скални църкви : 3 лв. *Пещера Орлова чука – 6 лв. *Крепост Червен – 3 лв. *Басарбовски манастир – 4 лв. *Корабче по р. Дунав – 15 лв.
 • Разходи от личен характер

Условия за резеравции:

 • Депозит: 30% от пакетната цена при записване
 • Доплащане: до 21 дни преди дата на заминаване
Допълнителна информация
 • Екскурзията ще се проведе при минимум 30 записани туриста
 • Туроператорът си запазва правото да променя последователността на изпълнение на мероприятията по програмата
 • Входните такси за туристическите обекти са актуални към момента на публикуване на програмата. Туроператорът не носи отговорност при промяната им. Туристите заплащат актуалните входни такси към момента на пътуването
 • Туроператорът не носи отговорност, в случай че обектите не работят, поради климатични или други, независещи от него обстоятелства
План на пътуването

1 денСофия - Велико Търново - Русе

Отпътуване от София в 07:00 ч. Пристигане във Велико Търново. Обиколка в центъра на старопрестолния град: хълмовете Царевец и Трапезица, Самоводската чаршия. Свободно време за обяд. Продължаваме към Русе, най – голямото българско пристанище на река Дунав. Градът е наричан още „Малката Виена”, тъй като архитектурата е силно повлияна от стиловете барок и рококо. Настаняване в хотела. Туристическа програма – „Площадът на Свободата” с паметника на Свободата и Къщата с часовника, в която се е помещавала първата банка в града, сградите на Русенската Опера, Библиотеката и Историческият музей, храма „Света Троица”. Свободно време. Нощувка.

2 ден Орлова чука - Червен

Закуска. По желание посещение на пещерата „Орлова Чука”. Това е втората по дължина пещера в България – повече от 13 км. Тя представлява сложен лабиринт от преплитащи се галерии, тунели, пропасти, големи и малки зали с красиви пещерни образувания. След това се отправяме към руините на Средновековния град-крепост от XIV в. – „Червен”. Разположен на висок скален рид, ограден от река Русенски Лом, той и до днес е запазил част от сложната си укрепителната система. Изкачването до крепостта става по еко-пътека. От този славен български Средновековен град произхожда и родът на Баба Тонка Обретенова. Връщане в Русе. Свободно време. Възможност за разходка с корабче по река Дунав – срещу допълнително заплащане. Нощувка.

3 ден Ивановски скални църкви - Басарбовски манастир - Плевен - София

Закуска. Отпътуване за с. Басарбово и разглеждане на единствения действащ скален манастир в България – „Св. Димитър Басарбовски”. Скалната църква е с дърворезбован иконостас и икона на Св. Димитър Бесарбовски в цял ръст. Мощите на светеца днес се пазят в Патриаршеската Катедрала в Букурещ. Продължаваме към село Иваново и Ивановските скални църкви, включени в списъка на ЮНЕСКО още през 1979 г. Разположени на 40 – 50 м. височина из живописния каньон на Русенски Лом, те са средновековни църкви, параклиси и килии, обединени от манастира „Св. Архангел Михаил”. Неговите красиви стенописи са добре запазени и имат световна известност. Отпътуване. Попътна спирка в Плевен за обяд и разходка в центъра с чудесните фонтани. Пристигане в София вечерта.

Карта
Снимки