Почивка в Будва, Черна Гора – 5 нощувки със закуски и вечери

0
Цена
От460 лв.
Цена
От460 лв.
The tour is not available yet.

Proceed Booking

Запази в любими

Adding item to wishlist requires an account

6702
7 дни
Дати: 31.08.2020 - 06.09.2020
София
Будва

Почивка на ТОП цена, която включва транспорт, 5 нощувки с 5 закуски и 5вечери. С вас ще бъде опитен екскурзовод, който ще ви разкрие тайните на Черна Гора и Хърватска. Будва и Котор ще оставят отпечатък в съзнанието ви, Дубровник ще ви заплени с история и красота.

Описание

5 нощувки със закуски и вечери в Будва

31 август – 6 септември

Локация на отпътуване и връщане

София

Час на тръгване

20:00 часа

Цена:

 • Възрастен в двойна - 460 лв.
 • Доплащане за единична стая: 120 лв.
 • Деца до 12 г., настанени с двама възрастни на доп. легло – отстъпка 80 лв.

Цената включва:

 • Транспорт с комфортен автобус, лицензиран за международни пътувания
 • Пътни, пристанищни и фериботни такси
 • 5 нощувки в хотел Kangaroo** в Будва
 • 5 закуски на блок маса и 5 вечери по меню в ресторанта на хотела
 • Екскурзовод от агенцията
 • Местни екскурзоводи там, където е посочено
 • Медицинска застраховка с покритие 5000 евро от ЗАД „Армеец“

Цената не включва:

 • Градски такси за хотела: 1,50 евро на ден на човек /заплащат се предварително/
 • Билет за корабче до остров Локрум – 20 евро
 • Eкскурзия до Цетине – 10 евро
 • Екскурзия до Котор – 10 евро
 • Входни такси за музеи /заплащат се на място по желание/: Цитаделата /Будва/ - 2.50 евро *** Крепостните стени на Дубровник - 200 куни /около 25 евро/ *** Аптеката на Францисканския манастир - 40 куни /около 5 евро/
 • Доплащане за мед. застраховка за лица от 70 г. до 79 г. - 2 лв. на ден
 • Застраховка “отмяна на пътуване”- тази застраховка покрива рискове в случай на отказ за пътуване от страна на туриста при доказано заболяване или отмяна на пътуването поради неблагоприятни метеорологични условия и други форсмажорни обстоятелства.

Условия за резеравции:

 • Депозит: 50% от пакетната цена при записване
 • Доплащане: до 21 дни преди дата на заминаване
Допълнителна информация
 • Входните такси за туристическите обекти са актуални към момента на публикуване на програмата. Туроператорът не носи отговорност при промяната им. Туристите заплащат актуалните входни такси към момента на пътуването.
 • Необходими документи: Лична карта или международен паспорт
 • За деца до 18 г.: международен паспорт, нотариално заверена родителска декларация от непътуващия/те родител/и – оригинал и копие, Копие от акта за раждане, Копие от страницата със снимката в паспорта
 • Агенцията си запазва правото на промени в последователността на изпълнение на програмата
 • Няма паспортен и визов режим в страната; няма медицински и здравни изисквания, свързани с пътуването
План на пътуването

Ден 1София - Будва

Отпътуване в 20:00 ч. от пл. „ Св. Александър Невски“ по маршрут София – Ниш – Подгорица-Будва. Нощен преход.

Ден 2Будва

Пристигане в Будва преди обяд. Настаняване в хотела. Свободно време за плаж. Вечеря. Нощувка.

Ден 3Котор

Закуска. Екскурзия до Котор (не е включена в цената) – разположен в най-красивия залив на Адриатика – Которския, старинен град-крепост, който е обявен от ЮНЕСКО за част от световното културно наследство. Пешеходна разходка из средновековния град и разглеждане на църквите Свети Николай Чудотворец, Света Мария”, Католическата катедрала „Свети Трифон“, Часовниковата кула. Свободно време. Отпътуване за Будва. Разходка из най-известният морски курорт на Черна гора, потънал в магнолии и олеандри, запазил средновековното си очарование и романтика. Разглеждане на църквата „Св. Троица“, Цитаделата, крепостната стена. Съхранените му улици и къщи са приютили съвременни магазини, барове, кафенета Фотопауза при остров „Свети Стефан“. Връщане в хотела. Вечеря. Нощувка.

Ден 4Свободен ден

Закуска. Свободен ден за плаж. Вечеря. Нощувка.

Ден 5Дубровник

Закуска. Свободен ден или целодневна екскурзия до Дубровник – пешеходна обиколка на стария град на български език с местен екскурзовод . Основан от римляните преди 1300 години, Дубровник е един от най-посещаваните от туристи градове, със своите площади с мраморна настилка, калдъръмени улици, къщи с кули, църкви, дворци, фонтани и музеи. Имате възможност да разгледате Двореца “Спонза”, Двореца на Ректор, Църквата “Св.Влах”, Францисканския манастир. Разходка по “Страдун” – красивата пешеходна променада на Дубровник. По желание посещение на остров Локрум с корабче. Островът е обявен за национален парк. Пристигайки на това прекрасно място имате възможност да посетите великолепната ботаническа градина с растения от целия свят. Островът е около 100 м над морското равнище и на върха на хълма му се намира двореца на Максимилиан и крепостта Порт Роял,а също така и „Мъртво море”, което представлява солено езеро, образувано от морската вода и подходящо за къпане. Връщане в хотела. Вечеря. Нощувка.

Ден 6Цетине

Закуска. Свободно време за плаж или екскурзия (срещу допълнително заплащане) до Цетине – старата и историческа столица на Черна Гора. Разположен е в южната част на страната, в малка карстова равнина заобиколена от варовикови планини. Цетине е културен и духовен център на Черна Гора. В градът можете да видите много интересни места. Сред тях са манастирът Цетине, построен през XV век. В него се съхраняват няколко реликви – останките на Св.Петър от Цетине, дясната ръка на Йоан Кръстител, останките на Петър II Петрович Ниерос и короната на Стефан Урос IV Дусан – средновековен император на Сърбия. Влашката църква – построена през 1450 г., различното при нея е оградата на църквата, която е направена от оръжията на заловени врагове. Забележителност е и кралския театър „Зелски дом“. Ако сте почитател на музеите имате избор между окръжния музей, музея „Петър Петрович Ниегос“, етнографския, историческия музей, музея на изкуствата или този на електрическата индустрия. Връщане в хотела. Вечеря. Нощувка

Ден 7Будва - София

Закуска. Освобождаване на хотела. Отпътуване за България. Пристигане в София вечерта.

Карта
Снимки