Алпийско приключение в Австрия

0
Price
From629 лв.
Price
From629 лв.
The tour is not available yet.

Proceed Booking

Save To Wish List

Adding item to wishlist requires an account

6633
6 дни
Дати: 20.04.2021 – 25.04,2021
София
Загреб, Марибор, Грац, Санкт Гилген, Блед, Халщат, Залцбург

Австрийските Алпи са точното място за вашата екскурзия, ако искате да видите уникална природа – остри заснежени върхове, езера с кристални води, приказни градчета. Тази неземна красота е вдъхновявала много творци, насладете й се и вие.

Описание

Дати:

20.04.2021 – 25.04.2021

Локация на отпътуване и връщане

София

Час на тръгване

6:30 ч.

Цена:

 • Възрастен в двойна стая: 629 лв.
 • Трети възрастен на допълнително легло: 599 лв.
 • Доплащане за единична стая: 155 лева
 • Дете до 12 години, настанено в двама възрастни: 529 лв.

Цената включва:

 • Транспорт с луксозен автобус, лицензиран за международни пътувания
 • 5 нощувки със закуски в хотели ***, от които 2 в района на Загреб и 3 в Сент Гилген
 • Посещение на Загреб, Марибор, Грац, Санкт Гилген, Блед
 • Екскурзовод по целия маршрут

Цената не включва:

 • Медицинска застраховка с покритие 10 000 евро: до 65 г. - 9 лв., над 65 г. – 16 лв., над 75 г. – 32 лв.
 • Туристическа такса в хотелите по маршрута – 1.50 евро - 2.00 евро на турист на ден, заплаща се директно на рецепцията.
 • Екскурзия до Залцбург и Мондзее с включен транспорт и водач – 30 евро
 • Екскурзия до Халщат и Бад Ишъл с включен транспорт и водач – 30 евро
 • Забележка: Допълнителните мероприятия се провеждат при мин. 20 туристи, включват транспорт и водач. Входните такси се заплащат на отделно и на място.
 • Застраховка “отмяна на пътуване” - тази застраховка покрива рискове в случай на отказ за пътуване от страна на туриста при доказано заболяване или отмяна на пътуването поради неблагоприятни метеорологични условия и други форсмажорни обстоятелства.

Условия за резеравции:

 • Депозит: 50% от пакетната цена при записване
 • Доплащане: до 21 дни преди дата на заминаване
Допълнителна информация
 • Необходими документи: Лична карта или международен паспорт
 • За деца до 18 г.: международен паспорт, нотариално заверена родителска декларация от непътуващия/те родител/и – оригинал и копие, Копие от акта за раждане, Копие от страницата със снимката в паспорта
 • Допълнителни визови, паспортни и санитарни изисквания - няма
 • Входните такси за туристическите обекти са актуални към момента на публикуване на програмата. Туроператорът не носи отговорност при промяната им. Туристите заплащат актуалните входни такси към момента на пътуването.
 • Агенцията си запазва правото на промени в последователността на изпълнение на програмата
 • Туроператорът не носи отговорност, в случай че обектите не работят, поради климатични или други, независещи от него обстоятелства.
 • Екскурзията ще се проведе при минимум 40 записани туристи (Уведомление за несъбран минимум - 14 дни преди заминаване)
План на пътуването

Ден 1София – Загреб

Отпътуване от София в 06.30 ч. Транзитно пътуване по маршрут Калотина – Ниш – Белград – Загреб. Пристигане вечерта в хърватската столица. Кратка разходка из центъра на града. Настаняване в хотел в района. Нощувка.

Ден 2Загреб – Марибор – Грац – Санкт Гилген

Закуска. Освобождаване на хотела и отпътуване за Марибор, вторият по – големина град в Словения, разположен на река Драва. Пешеходна обиколка из Стария град. Продължаваме към Грац. Обиколка из центъра на града: Хауптплац и сградата на Кметството, замъкът Шлосберг с часовниковата кула, река Мур с изкуствения остров. Пристигане в курорта Санкт Гилген на езерото Волфгангзее, родното място на майката на Моцарт. Настаняване в хотел. Разходка до главния площад на Кметството с фонтана. Тук всичко напомня за великия композитор. Нощувка.

Ден 3Санкт Гилген – Залцбург – езерото Мондзее

Закуска. Свободен ден или по желание и срещу допълнително заплащане екскурзия до Залцбург и Мондзее. Туристическа програма в Залцбург: Капител плац – основният площад, около който се намират Катедралата, Резиденцията на архиепископа, крепостта Хоензалцбург; родната къща на Моцарт; паркът към двореца „Мирабел“. Свободно време из тесните улички, където ще се очаровате от бароковата атмосфера. Продължаваме към езерото Мондзее с гледка към проходите, прорязали Драхенванд и силуета на върха Шафберг (1783 м). Пристигане на живописното езеро с форма на полумесец, заради което е наречено „Лунното езеро“. Разходка из едноименното селище и възможност за посещение на църквата „Св. Михаил“. Връщане в хотела. Нощувка.

Ден 4Санкт Гилген – Халщат – Бад Ишъл

Закуска. Свободен ден или по желание и срещу допълнително заплащане екскурзия до Халщат – малко градче, сгушено в алпийския масив Дахщайн, прекрасно място за разходка по брега на езерото Халщетерзее. Днес градът се счита за едно от най–красивите места в света, наричан „Перлата на Австрия. Основният поминък на местното население е бил добивът на сол. Свободно време за разходка из тихите улички или посещение на Музея на културното наследство и „Къщата на костите“. Продължаваме към Бад Ишъл, един от известните курорти на Австрия и някога предпочитано място за почивка на династията Хабсбурги. Разглеждане на Царската вила /“Кайзервила“/, лятна резиденция на Франц Йозеф и императрица Сиси. Разходка през големия парк до известната сладкарска къща „Заунер“. Връщане в хотела. Нощувка.

Ден 5Санкт Гилген – Блед – Загреб

Закуска. Отпътуване за Словения. Спирка в алпийския курорт Блед, известен със своето кристално чисто езеро с изумрудени води. Образувало се преди хиляди при падане на глетчер от Алпийските върхове в долината. Свободно време за разходка и разглеждане на средновековния замък /XI в./, разположен на скала, надвесена над езерото. Продължаваме за Загреб. Настаняване в хотел в района. Нощувка.

Ден 6Загреб – София

Закуска. Отпътуване за България. Пристигане в София вечерта около 22.00 ч.

Карта
Снимки